Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2016 15:12:54
Deli članek:

Belakova v četrtini kvalifikacij prva, Kysselefova tretja

Grega Wernig
Teja Belak

Slovenske telovadke v članski konkurenci so na evropskem prvenstvu v Bernu opravile s kvalifikacijami. Teja Belak po prvi od štirih skupin vodi na preskoku, Tjaša Kysselef je tretja, Adela Šajn pa je na gredi 15.

Belakova je dobila oceno 14,766, Kysselefova 14,383, Šajnova pa 10,466.

"Najprej smo bili na gredi, na njej je tekmovala samo Adela. Ni se ji posrečilo, imela je dva padca. Ni se izšlo po željah in pričakovanjih. Nato smo bili malo živčni za preskok. Teja in Tjaša sta naredili skoraj idealno, zelo dobro. Ocene so visoke. Držali bomo pesti in čakali do konca," je razložil slovenski selektor Andrej Mavrič, ki o možnostih Belakove in Kysselefove za finale pravi: "Treba bo počakati do konca. Po moji analizi na uradnem treningu ima Teja velike možnosti za prvih osem in finale. Tjaša bo morala čisto do konca čakati, ker je še zelo veliko tekmovalk. Teja mislim, da še nikoli ni imela tako visoke povprečne ocene. Če bo osem boljših od nje, nimamo kaj. Obe sta naredili svoje, bomo videli."

"Skoraj idealno. Rezerve so še na doskokih. Ni bilo čisto, kot znam, sploh prvi, težji skok. Doskoka nisem naredila lepo, niti približno tako, kot znam. Od padca v Riu se izgubljam. V drugi skok sem šla, da sem preživela. Meni se ni zdel dober. Na EP nisem prišla z namenom, da se uvrstim v finale. Nisem razmišljala o finalu. Pozabila sem na to tekmo, vse sem dala v mnogoboj v Riu. Na to tekmo se nisem zares pripravljala," je ocenila Belakova.

"Zelo sem zadovoljna. Težko je bilo, ker smo tekmovale v prvem turnusu, zgodaj je bilo. Preskok je bil zadnji, večkrat sem se ogrevala. Zadovoljna sem z obema skokoma, oba sem naredila, dobila sem višjo oceno, kot sem pričakovala. Ne vem, kaj več bi lahko naredila. Lahko rečem, da bom blizu finala. Je še nekaj punc, zato ne upam nič reči. Zavedam se konkurence, nisem pa prišla po finale," je dejala Kysselefova.

"Ne vem. Ni šlo po načrtih. To je prva velika tekma po štirih letih. Vesela sem, da sem tu. Mogoče mi je šlo v določenem trenutku predobro. Malo preveč bremena sem si naložila. Pri prvem elementu sem naredila napako in je šlo samo navzdol. Sem razočarana, hudo mi je. Pripravljena sem veliko bolje, kot prikazuje ocena," pa razočaranja ni skrivala Šajnova.