Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2016 09:15:51
Deli članek:

Ena od favoritinj zaradi poškodbe na snemanju reklame ob OI?

Olimpijske sanje nemške skakalke v daljino Sosthene Moguenara so se morda končale na ponesrečenem snemanju reklame. Padec in poškodba vezi gležnja sta resno ogrozila olimpijski nastop tekmovalke, ki je pred kratkim skočila 7,16 metra, največ letos na svetu.

"Na srečo so poškodovane le zunanje vezi. Upam, da bo do olimpijskih iger noga spet zdrava. Za zdaj ne razmišljamo o operaciji," je po nesrečnem dogodku dejal trener Uli Knapp. Sosthene Taroum Moguenara je lani na dvoranskem EP v Pragi osvojila srebro, tudi v Riu pa je pred poškodbo sodila na širši seznam kandidatk za medalje.

Le dan pred tem je na mitingu v domačem Weinheimu skočila kar 7,16, s čimer je postavila najboljši izid na svetu.

Poškodbo vezi je atletinja staknila v nedeljo med snemanjem spota za atletsko evropsko prvenstvo v Berlinu 2018. "Žal se je zgodilo, kar se ne bi smelo. Nerodno sem stopila in si poškodovala vezi," je dejala 26-letna športnica, ki pa upa, da bodo lahko dokončali film, saj je prepričana, da bo gledalcem zelo všeč.

Smola je bila še večja, ker je do nezgode prišlo prav pri zadnjem skoku, ki so ga nameravali posneti. Trener tujo krivdo izključuje: "Vse je bilo na profesionalni ravni. Šlo je za nesrečen dogodek, ki bi se lahko pripetil tudi na treningu." Po poškodbi sicer še ostaja odprto vprašanje odgovornosti naročnika reklamnega filma in s tem povezana zavarovalni in odškodninski zahtevek.