Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
24.03.2016 12:10:58
Deli članek:

Novinar hotel zbosti Đokovića, izpadel pa pravi bedak

Novinar športne hiše ESPN Darren Rovell je želel dokazati Novaku Đokoviću, da je z zadnjimi izjavami brcnil v temo, na koncu pa sam izpadel bedak.

Verjetno se spomnite besed srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića, ko je dejal, da bi morali moški teniški igralci dobiti višje denarne nagrade kot pa predstavnice nežnejšega spola. Trditev je utemeljil z besedami, da se pri moških proda več vstopnic, poleg tega imajo precej višjo gledanost tudi prek malih zaslonov.

Zaradi teh opazk je moral poslušati številne kritike, veliko je bilo tudi tistih, ki so se mu postavili v bran. Med te pa ne sodi ameriški novinar medijske hiše ESPN Darren Rovell, ki je želel prek twitterja srbskemu tenisaču dokazati, da se moti. Objavil je fotografijo dvoboja Rogerja Federerja zraven pa pripisal: "Hej, Novak Đoković, to je občinstvo na dvoboju Rogerja Federerja v tem trenutku. Kakšno plačilo bi moral dobiti?"

Vse lepo in prav, če ne bi novinar storil velike napake. Na fotografiji je bil resnično Roger Federer, toda ni šlo za pravi dvoboj, temveč le za trening pred začetkom turirja v Miamiju, ki pa ga je vseeno spremljalo nekaj sto ljudi.

Na to je prvi opozoril kar nekdanji teniški zvezdnik Andy Roddick. Američan je komentiral fotografijo in dejal: "Darren, prepričan sem, da veš, da se glavni turnir v Miamiju sploh še ni začel. To je trening." Po tem zapisu je novinar svojo fotografijo umaknil in objavil popravek. "Napaka: fotografija Federerja je s treninga. Narobe sem bil obveščen. Kar nadaljujte."