Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
23.03.2016 18:54:36
Deli članek:

On belgijski športni ponos, brat pa terorist, ki ga išče ves svet

Mourad Laachraoui je eden najboljši tekvondoistov v Belgiji, dobitnik kolajn s svetovnih prvenstev, toda te dni bi se najraje pogreznil v zemljo. Njegov brat Najim je namreč eden od treh bombnih napadalcev, odgovornih za teroristični napad na letališču v Bruslju.

V Belgiji še vedno vlada strah in trepet po torkovih terorističnih napadih na letališču in podzemni železnici, trenutno pa oblasti mrzlično iščejo Najima Laachraouija, enega od trojice napadalcev na letališču, ki je preživel napad. V svetu športa so Belgijci podobni na dosežke tekvondoista z enakim priimkom.

Mourad, ki je na nedavnem svetovnem prvenstvu osvojil srebrno kolajno, je namreč brat svetovnega sovražnika številka ena. Uspešni športnik se je skupaj z družino oddaljil od Najima, saj naj bi jih bilo sram, da ima tako fanatičen pogled na svet. Najim je bil vpleten že v izdelovanje bomb za napad v Parizu, oče pa je po napadih povedal, da je prepoznal svojega sina kot enega od ubežnikov in dodal, da se z njim ni slišal že tri leta. Družino je bilo sram in bali so se, da bi bratova vpletenost v terorizem lahko ogrozila Mouradovo športno kariero.