Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
08.03.2016 08:49:23
Deli članek:

Šarapova že občutila posledice jemanja dopinga

Marija Šarapova

Ruska teniška super zvezdnica Marija Šarapova, ki je objavila, da je v Melbournu padla na dopinškem testu, je nemudoma po pretresljivi izpovedi padla v nemilost pri ameriškem globalnem proizvajalcu športne opreme.

Nike je sporočil, da začasno prekinja poslovno sodelovanje s Šarapovo po razkritju, da je uporabljala v športu prepovedane snovi.

"Z veliko žalostjo in presenečenjem spremljamo razvoj dogodkov in novice, povezane z Marijo Šarapovo. Odločili smo se, da začasno prekinemo naše sodelovanje s Šarapovo, dokler traja preiskava," so v uradni izjavi za javnost sporočili predstavnike družbe Nike.

Velja dodati, da je gre za pogodbo med rusko teniško igralko in proizvajalcem športne opreme za najdonosnejši posel v zgodovini ženskega športa. Šarapova je pogodbo o sodelovanju z Nikejem podpisala leta 2010, v naslednji osmih letih pa naj bi s tega naslova na svoj račun prejela 70 milijonov dolarjev.

Osemindvajsetletna Šarapova je ena izmed najbolje plačanih športnic na svetu. V ponedeljek je razkrila, da je zadnjih deset let zaradi zdravstvenih težav jemala zdravilo meldonium, ki je šele od 1. januarja letos dodano na seznam prepovedanih substanc. Rusinja je v bogati karieri osvojila pet turnirjev za grand slam (Melbourne 2008, Roland Garros 2012 in 2014, Wimbledon 2004 in New York 2006).