Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zf
zf
07.03.2016 22:42:23
Deli članek:

Jubilejna revija na Rakovniku

Zdenko Fajdiga
Veselje ob zmagi slovenske vrste na EP v Kopru.

Balinarska zveza Slovenije letos praznuje 65. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti bo v soboto, 12. marca, v Ljubljani Dan slovenskega balinanja.

V dvorani Krim na Rakovniku se bodo ob visokem jubileju zveze predstavile vse reprezentančne selekcije, od najmlajših do članov. Že ob 9. uri bosta nastopili ekipi U-14 vzhoda in zahoda, ki ju bosta sestavila in vodila Pavel Švara in Lučo Kocina. Mladinsko selekcijo vzhoda iz območnih zvez Postojne, Ljubljane, Šaleške in Gorenjske bo vodil Pavel Švara, zahodno (Slovenska Istra, Sežana, Notranjska, Nova Gorica) pa Jure Rijavec (začetek ob 11.30).

Sledil bo dvoboj ženskih članskih ekip vzhoda in zahoda (ob 13.30), ki ju bosta vodila Miha Sodec in Franc Miklavčič, vrhunec pa bo tekma članov ob 16. uri. Spoprijeli se bosta ekipi, ki ju bodo sestavljali najboljši domači igralci in tisti, ki igrajo v tujini. Prva bo pod taktirko Silva Korošaka in druga pod komandno palico Aleša Škoberneta.

Vsak dvoboj bo v naslednjih disciplinah: dvojica, krog, klasično, krog - dvojica ter v hitrostnem, natančnem in štafetnem zbijanju.

V nedeljo, 13. marca se bo revija v dvorani Krim nadaljevala s sklepnim delom mednarodne LIBL lige za ženske z udeležbo slovenskih ekip Krima in Kolektorja iz Idrije ter najboljših iz Italije. Začetek bo ob 10. uri.