petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
0 07.03.2016 16:52:12

Žbogar za začetek 13.

psno
Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je odprto evropsko prvenstvo v razredu finn v Barceloni začel s 13. mestom. Prireditelji so imeli težave s prešibkim vetrom, zato so za začetek prvenstva izpeljali le en plov.

V morju pred katalonsko prestolnico se bodo tekmovalci razreda finn, nastopa jih 98, merili za naslove evropskega prvaka v članski in mladinski konkurenci. Flota je zaradi pomanjkanja vetra najprej čakala na obali, potem pa v šibkem vetru, ki je pihal s hitrostjo do sedem vozlov, odjadrala le enega od predvidenih dveh plovov.

Na EP sta tudi dva slovenska predstavnika. Vasilij Žbogar je v edinem današnjem plovu v cilj prijadral na 13. mestu. Mladinec Jan Orel pa se na eni svojih prvih regat v razredu finn ni najbolje znašel in prvi plov končal na 87. mestu.

Prvenstvo je najbolje začel Hrvat Milan Vujašinović, drugi je Grk Ioannis Mitakis, tretji pa Danec Jonas Hoegh-Christensen.



"Zelo težak dan je za nami, zelo malo vetra in drugo regato so zaradi premalo vetra morali prekiniti. V prvi sem dobro jadral, bil sem okoli sedmega, osmega mesta, na zadnji stranici pa je veter padel, nato je prišel z desne strani in malo premešal karte. Mislim, da je to 13. mesto v tem trenutku kar dobro, številni dobri jadralci so zelo nihali in imeli slabe rezultate," je uvodni nastop ocenil Žbogar.

"Težave imam z jadranjem v krmo po šibkem vetru, to se mi pozna, mislim, da je tu še največ rezerv. Te regate so zato več kot dobrodošle, da lahko nekatere stvari še popravimo," je še dodal slovenski jadralec.

V torek so predvideni trije plovi, do petka se bodo jadralci pomerili še v devetih, v soboto pa se bo najboljših deset jadralcev pomerilo v regati za medalje, preostali pa v finalni regati.

Članki iz rubrike