Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.03.2016 15:10:38
Deli članek:

V Romuniji veliko zanimanja za teniški dvoboj s Slovenijo

Arsen Perić

Slovensko teniško reprezentanco od jutri do nedelje čaka uvodni dvoboj sezone v Davisovem pokalu. V Aradu se bo pomerila z Romunijo, zmaga pa ji prinaša najbolj atraktivno partijo v njeni zgodovini, obračun doma z najboljšo ekipo zadnjih desetletji, Španijo. Današnji žreb je določil, da bo prvi nastopil Blaž Rola.

Slovenija je v Romunijo odpotovala z jasnim ciljem, zmago, ki je realno dosegljiva, saj sta oba slovenska igralca za dvoboje posameznikov uvrščena višje od Romunov. Razlike na lestvici ATP so sicer minimalne, vsi štirje igralci se vrtijo okoli 200. mesta na svetu, razen seveda med pari, kjer ima Romunija s Florianom Mergeo in Horio Tecaujem eno najboljših dvojic na svetu. A v Davisovem pokalu igra parov pomeni le eno od petih točk.

"Idealno bi bilo, da v petek dobimo oba dvoboja, tako bi imeli v nedeljo zelo lepe možnosti za uspeh," pravi direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič in nadaljuje: "Zmage med dvojicami ni realno pričakovati, kar se tiče motiva pa tega pri fantih tokrat zagotovo ne manjka. Španija in to pred domačimi gledalci je dovolj velik magnet za vsakega tenisača. O naslednjem dvoboju v primeru zmage se sicer z igralci ne pogovarjamo, vsake toliko pa komu vendarle uide kakšna pripomba ali opazka na ta račun."

Na igrišče s trdo podlago, ki so jo slovenski igralci ocenili kot zelo slično tisti v Kranju, kjer običajno opravljajo zimske treninge, bosta v petek ob 13. uri najprej stopila vodilni Slovenec Blaž Rola in drugorangirani romunski predstavnik Marius Copil. Med njima je na lestvici ATP 42 mest razlike, zgolj dvanajst pa jih je med Adrianom Ungurjem in Gregom Žemljo, ki se bosta predstavila za tem. Za igro dvojic je kapetan Blaž Trupej določil Aljaža Radinskega in Tomislava Ternarja.

V Aradu vlada veliko zanimanje za teniški dvoboj. Na uradnem žrebu je bilo prisotnih približno 40 predstavnikov različnih medijev, tako da bo dvorana s 1200 sedeži zagotovo polna do zadnjega kotička. Med gledalci pa bodo vihrale tudi slovenske zastave, saj so prihod na zahod Romunije napovedali navijači Blaža Role s Ptuja.

1. krog, 1. evroafriška skupina:
Arad: Romunija - Slovenija
- petek, 4. 3.:
Marius Copil - Blaž Rola
Adrian Ungur - Grega Žemlja
- sobota, 5. 3.:
Florian Mergea/Horia Tecau - Aljaž Radinski/Tomislav Ternar
- nedelja, 6.3.:
Adrian Ungur - Blaž Rola
Marius Copil - Grega Žemlja