Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz/gv/tp
jz/gv/tp
02.09.2014 09:24:33
Deli članek:

Prva nosilca brez težav, Murray premagal Tsongaja

Reuters

Prva nosilca na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku, Novak Đoković in Serena Williams, sta se brez večjih težav uvrstila v četrtfinale. Nole je potreboval za tri nize dve uri, Serena pa za dva dobro urico.

Številka ena na svetu pri moških je pokazal zelo dober tenis, vendar mu nasprotnik ni bil dorasel. Nemec Philipp Kohlschreiber je izgubil z 1:6, 5:7, 4:6, resnejši odpor pa je pokazal samo v drugem nizu, ki je trajal skoraj uro. Nole ni dopustil nobenega dvoma o zmagovalcu, saj je imel v celem dvoboju nasprotnik samo dve priložnosti za break, izkoristil pa ni nobene (Đoković je naredil štiri breake v devetih poskusih). Toda pravi nasprotniki za prvega nosilca šele prihajajo, saj bodo zdaj na vrsti igralci, ki so tudi Noleta že premagovali, tako da bo moral šele v prihodnjih dneh pokazati, iz kakšnega testa je. Najprej bo tu že Škot Andy Murray, ki je glede na njegovo ne ravno prepričljivo formo s 7:5, 7:5 in 6:4 premagal enega od tihih favoritov letošnjega turnirja, Jo-Wilfrieda Tsongaja. "Vesellim se že obračuna z Novakom, saj sva v preteklosti že odigrala nemalo težkih in dobrih dvobojev. Zavedam se, da bo tudi tokrat težko," so bile prve besede nasmejanega Škota.

Izjemne igre na igriščih Flushing Meadowsa pa kaže prva igralka sveta Serena Williams. V štirih krogih med posameznicami še ni igrala treh nizov, v posamičnem nizu pa najboljša igralka z lestvice WTA še ni izgubila več kot tri igre. Tudi Estonka Kaia Kanepi je morala po malce več kot uri igre z igrišča s sklonjeno glavo (3:6, 3:6). Čeprav je Američanka izgubila dve igri na svoj servis, je bila zelo dobra tudi na servis nasprotnice in od devetih break priložnosti jih je vzela pet. V četrtfinalu jo čaka Italijanka Flavia Pennetta. V četrtfinalu bomo lahko spremljali še eno Italijanko Sara Errani, 13. nosilka, ki se bo za nastop v polfinalu merila z deseto nosilko Danko Caroline Wozniacki. V četrtfinalu bosta tekmovali tudi slovaška Švicarka Belinda Benčič, ki se bo merila s Kitajko Shuai Peng.

SREBOTNIKOVA POLOVIČNO
V četrtfinale se je v ženskih dvojicah uvrstila tudi Katarina Srebotnik. S Čehinjo Kveto Peschke sta peti nosilki, premagali pa sta rusko-avstralski par Kudrjavceva/Rodionova s 4:6, 6:1, 7:6 (4)

V mešanih dvojicah pa Srebotnikovi v paru z Indijcem Rohanom Bopanno. V četrtfinalu izgubila s prvima nosilcema Indijki Sanio Mirza in Brazilcu Brunu Soaresu s 5:7, 6:2 in 5:10.

Izidi, OP ZDA (36,2 milijona dolarjev)
Ženske, osmina finala
Serena Williams (ZDA/1) - Kaia Kanepi (Est) 6:3, 6:3
Flavia Pennetta (Ita/11) - Casey Dellacqua (Avs/29) 7:5, 6:2
Viktorija Azarenka (Blr/16) - Aleksandra Krunić (Srb) 4:6, 6:4, 6:4
Jekaterina Makarova (Rus/17) - Eugenie Bouchard (Kan/7) 7:6 (2), 6:4

Moški, osmina finala
Novak Đoković (Srb/1) - Philipp Kohlschreiber (Nem/22) 6:1, 7:5, 6:4
Andy Murray (Nem/8) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 7:5, 7:5, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švi/3) - Tommy Robredo (Špa/16) 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6:2