Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
01.09.2014 18:51:01
Deli članek:

Odstop zaradi požara

sm

Ekipa MGM Racing se je s posadko Grega Premrl/Gregor Brešer udeležila relija "Del Friuli Venezia Giulia", ki je potekal v mestu Cividale blizu Vidma v Italiji.

Reli je štel za italijansko državno prvenstvo in različna pokalna tekmovanja, med njimi tudi Citroen trophy, v katerem dirkajo s citroeni DS3 RT3, ter Mitropa pokal.

V petek je bil na sporedu prvi del relija s po petimi hitrostnimi preizkušnjami. Najbolj zanimiva je bila 5 HP, tako imenovani Superspecial v centru Vidma, kjer se je zbralo prek 10 tisoč gledalcev. Grega in Gregor sta prvo polovico relija zaključila uspešno in napovedala boj za najvišja mesta v Mitropa pokalu in svoji skupini R3T.

V soboto dopoldne se je začel drugi del relija s preostalimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami. Grega in Gregor sta iz preizkušnje v preizkušnjo napredovala in kazala super vožnje, dokler nista prišla v cilj 8 HP in opazila, da jima gori dirkalnik. Na veliko srečo sta hitro posredovala in tako preprečila najhujše - uničen dirkalnik.

Sprva je kazalo, da se bo posadka lahko vrnila v boj za najvišja mesta, a se je po pregledu mehanikov v boksih ekipa raje odločila odstopiti kot pa pretiravati s kakšno hujšo škodo na vozilu.