Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.08.2014 10:20:21
Deli članek:

Švicar se zabava, Španec napreduje

Reuters

Drugi nosilec Švicar Roger Federer in šesti nosilec Španec David Ferrer se bosta pomerila za naslov na teniškem mastersu ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom 4,02 milijona dolarjev.

Federer proti Kanadčanu Milošu Raoniću ni imel težkega dela, saj ga je premagal s 6:2 in 6:3 po zgolj 69 minutah igre. "Ključni trenutek tekme je bil break, v drugem nizu pa je bil boj enakovreden. Zadovoljen sem, kako sem odigral ta dvoboj. Upam, da mi bo to uspelo ponoviti tudi v finalu. Lani ob tem času sem na turnir prišel brez pričakovanj, od takrat pa se je veliko stvari spremenilo. Vesel sem, da to dokazujejo tudi rezultati. Tako je veliko bolj zabavno. Letošnja sezona je popolna in upam, da bom osvojil še kakšen turnir," je bil židane volje Federer, ki mu bo nocoj nasproti stal Ferrer.

Ta je na poti do finala med drugim premagal Andyja Murrayja, v polfinalu pa je bil s 6:2 in 6:3 boljši od Francoza Juliena Benneteauja: "Ko sem pogledal na žreb in videl Novaka Đokovića in Jo-Wilfrieda Tsongaja, sem vedel, da ne bo lahko. Ko sta izgubila, sem izkoristil priložnost in se uvrstil v finale. Iz dneva v dan skušam napredovati."