Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
17.08.2014 09:56:59
Deli članek:

Srbsko-ameriški finale

Reuters

Za naslov na turnirju v Cincinnatiju se bosta v ženskem delu pomerili prva igralka sveta Serena Williams in Ana Ivanović

Zanimivo je, da prva igralka sveta omenjenega turnirja ni nikoli osvojila, tudi zato bo njena motivacija v velikem finalu danes toliko višja. Za polfinalno zmago z 2:6, 6:2 in 6:4 nad 12. nosilko Caroline Wozniacki je potrebovala uro in 43 minut. "Danes sem se počutila zelo utrujeno, zato sem si v drugem nizu dejala, da moram čim bolje in močneje servirati. Res sem dala danes vse od sebe," je po polfinalni zmagi dejala Williamsova, ki bo čez dober teden dni na odprtem prvenstvu ZDA branila naslov.

V drugem polfinalu sta loparje prekrižali dve po mnenju mnogih najlepši teniški igralki Marija Šarapova in Ana Ivanović. Finala se je po treh nizih presenetljivo razveselila slednja (pred tem je Šarapova dobila sedem od osmih dvobojev proti Ivanovićevi), ki je bila s 6:2, 5:7 in 7:5 od zmagovalke Roland Garrosa boljša po maratonskem dvoboju, ki je trajal kar dve uri in 46 minut.