kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Srečko Ferlež
Srečko Ferlež
0 12.04.2019 14:58:53

Primorci ustoličili zmagovalce univerzitetnih lig

Udeleženci finalov univerzitetnih lig na primorskem
Jakob Bužan
V vseh univerzitetnih ligah se odvijajo zaključni boji v študijskem letu 2018/19. Na Primorskem so združili nogomet, košarko in odbojko v en dogodek in ustoličili prvake v vseh treh športih. V Ljubljani so znani finalisti v fustalu in odbojki pri moških in ženskah. Košarkarji v ljubljanski UKL so odigrali četrtfinala, pri ženskah pa so že znane finalistke.

Na Primorskem so združili finala treh športov, v Ljubljani se odvijajo četrtfinalni in polfinalni v košarki, odbojki in futsalu.

sponzorji-za-ekipo_ozje


Finalni dan univerzitetnih lig M servis
Univerzitetna športna zveza na Primorske je združila tekme za prvo in tretje mesto v treh športih na enem dogodku. Najprej so se merili košarkarji. Za tretje mesto bi se morali pomeriti Fakulteta za Pomorstvo in Promet (FPP) iz Portoroža in Fakulteta za vede o zdravju (FVZ), a so slednji brez boja prišli do bronastih medalj. Študenti FPP se nismo zbrali v zadostnem številu. V košarkarskem finalu sta se za naslov prvaka pomerili Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) in Fakulteta za turistične študije (FTŠ). Bolje so začeli slednji in dobili prvi četrtino, v drugi so pobudo prevzeli študenti FAMNIT in vodili do konca tretje četrtine. V zadnji so košarkarji FTŠ zadržali minirano prednosti in presenetljivo slavili s 37:36. Po zmagi v finalu je Luka Boroja, študent FTŠ povedal: »Težko je bilo ... Začeli smo odlično, a bolj kot so minute tekle, bolj se je poznala kakovost in uigranost lanskoletnih prvakov. Ko pa se jim je naenkrat ustavil met, smo točko po točko prišli do nenadejane zmage.«

Košarka - finale:
FAMNIT - FTŠ 36 : 37
za 3. mesto:
FVZ - FPP 20:0 (b.b.)

V tekmi za 3. mesto v univerzitetni futsal ligi sta se pomerili Fakulteta za pomorstvo in promet (FPP) in Fakulteta za turistične študije (FTŠ). Videli smo tekmo z velikim številom golov in preobratom. Z 2:0 so povedli študenti FTŠ, nato so pobudo prevzeli igralci FPP, povedli s 4:2 ter srečanje brez težav končali sebi v prid. Končni rezultat je bil 8:6. V velikem finalu je bil obračun bolj enakovreden, saj so zmagovalca določili šele kazenski streli. Sicer so povedli nogometaši FAMNIT, a je PEF hitro izenačil. Še dvakrat so študenti FAMNIT povedli, a so »Pedagogi« vedno rezultat poravnali. Redni del se je končal s 3:3. Odločilen kazenski strel je ubranil vrata PEF Davor Pejakić in tako je njegova ekipa slavila s 6:5. Po zmagi v finalu je študent PEF Rene Knedl povedal: »Finalna tekma je bila najtežja v tem prvenstvu. Tempo je bil izredno visok in poznalo se je, da sta nam manjkala dva ključna igralca. Vso tekmo smo garali in z nekaj športne sreče tekmo zmagali. Mislim, da zdaj lahko zasluženo proslavimo ter se pripravimo na turnir v Varaždinu. Čestitamo nasprotni ekipi za odlično predstavo.«

Nogomet - finale:
FAMNIT - PEF 3:3 (5:6)*
* -kazenski streli
za 3. mesto:
FPP - FTŠ 8:6

V prvi odbojkarski tekmi, sta se med seboj pomerili ekipi FTŠ Turistice in PEF. Dvoboj je bil kratek, saj je ekipa PEF resnejši odpor nudila le v 1. nizu. V drugem so študenti FTŠ v mešani ekipi nadvladali nasprotnika in jim dopustili samo 10 točk. Bronaste medalje so si priborili z zmago z 2:0. V finalu je uvodni niz dobila ekipa FAMNIT, ki je po odličnem začetku vseskozi držala prednost nekaj točk. A v drugem nizu so, predvsem na račun odličnega servisa, študenti FVZ prevzeli pobudo in niz dobili s 25:21. V odločilnem nizu, ki se je igral do 15. točke, sta bili ekipi zelo izenačeni. Borili sta se za vsako točko in tekmo pripeljali v napeto končnico. Bolj mirne živce so ohranili odbojkarji FVZ, ki so zadnji niz dobili s 23:21. Primož Slatinek, odbojkar FVZ, je po finalu priznal: »Težka in zelo živčna tekma. Toliko zamujenih priložnost na obeh straneh. K sreči smo ostali zbrani do konca in Luka (Mihelič), nas je s servisi pripeljal do zmage!«

Odbojka - finale:
FAMNIT - FVZ 1:2 (25-22, 21-25, 21-23)
za 3. mesto:
FTŠ - PEF 2:0 (25-19, 25-10)


Uhlsport UFL, Ljubljana
V Uhlsport univerzitetni futsal ligi so v polfinalu veliko presenečenje pripravili “Kemiki”, ki so premagali najboljšo ekipo rednega dela tekmovanja Zdravstveno fakulteto (ZF) s 5:2. Študenti FKKT so hitro povedli z 2:0 in v igro »Pacientov« vnesli nervozo. Tudi na odmor so odšli študenti FKKT s prednostjo dveh zadetkov, ki so jo v drugem polčasu presenetljivo lahko zadržali in slavili s 5:2. Dva gola za FKKT je prispeval Sebastjan Tuhtar.

Tudi v drugem polfinalu so zmagovalci dosegli pet zadetkov. To so bili študenti Fakultete za šport (FŠ), ki so na tekmi hitro povedli in skozi srečanje držali prednost. Kljub vodstvu po prvem polčasu, so študenti FŠ še močneje pritisnili na vrata FGG in tekmo dobili s 5:1.

Finale Uhlsport UFL in tekam za 3. mesto bosta odigrani v sredo, 17. 4. 2019 v Športni dvorani Baza.

polfinale:
ZF – FKKT 2:5 (1:3)
FŠ – FGG 5:1 (3:1)

M&M's UOL, Ljubljana
V M&M's univerzitetni odbojkarski ligi so se v obeh kategorijah ekipe merili v polfinalnih obračunih. V ženskem delu tekmovanja sta se v finale uvrstili ekipi Zdravstvene fakultete in Fakultete za šport, medtem ko se bosta pri moških v finalu pomerili ekipi Ekonomske fakultete in Fakultete za strojništvo. Vse polfinalne tekme so se končale z 2:0, najbolj izenačena pa sta bila obračuna med Fakulteto za strojništvo in Fakulteta za računalništvo in informatiko v moškem delu in dvoboj Medicinske fakultete in Zdravstvene fakultete v ženskem. »Strojniki« so upravičili 1. mesto v skupinskem delu in se uvrstili v veliki finale. Pri ženskah je bilo med MF in ZF zelo izenačeno v obeh nizih, a so se na koncu študentke Zdravstvene fakultete veselila tretjega zaporednega nastopa v finalu UOL. Le-ta bo potekal v sredo, 17. 4. 2019 v Športni dvorani Baza.

polfinale (M):
FS – FRI 2:0 (25:21, 25:20)
FE – EF 0:2 (20:25, 17:25)

polfinale (Ž):
FŠ – FFA 2:0 (25:16, 25:15)
MF – ZF 0:2 (21:25, 22:25)

Spalding UKL, Ljubljana
V Spalding univerzitetni košarkarski ligi (UKL) so se študenti borili za polfinalne vstopnice. Največje presenečenje so pripravili košarkarji Fakultete za upravo, ki so na krilih Bojana Tepić, ki je dosegel kar 29 točk, premagali Fakulteto za šport z 71:66. Mnogi so delili mnenje, da je bilo to finale pred finalom.

V drugem četrtfinalu smo videli bistveno manj izenačeno tekmo, kjer so študenti Fakultete za družbene vede (FDV) z 20 točkami razlike premagali Biotehniško fakulteto (BF), bilo je 84:64. Levji delež pri zmagi je ime Gašper Jordan Rojko, ki je dosegel 29 točk.

Na tretjem četrtfinalu sta se merili Medicinska fakulteta (MF) in Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT). Tekma je bila zelo taktična in je končni uspeh prinesla zavzetim »Medicincem«, ki so zmagali s 63:52. Izkušeni predstavniki FKKT so bili presenečeni nad odličnim odporom študentov MF, ki so imeli tudi bučno podporo s tribun.

V zadnjem obračunu najboljših osmih ekip letošnje Spalding UKL sta se pomerili ekipi Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG) ter Fakulteta za strojništvo (FS). Videli smo tekmo preobrata, ko so študenti FS vodili do tretje četrtine. Tudi za 7 točk. V zadnji četrtini so študenti FGG odlično odigrali v obrambi, preprečili nasprotniku mete za tri točke in se na koncu veselili zanesljive zmage z 61:51 ter uvrstitve v polfinale. Oba polfinala v moški konkurenci bosta odigrana v ponedeljek, 15. 4. 2019.

Četrtfinale (M):
FŠ – FU 66:71
FDV – BF 84:64
MF – FKKT 63:52
FGG – FS 61:51

Študentski šport podpirajo Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o. in športni dnevnik Ekipa SN.

Galerija

Članki iz rubrike