Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 12.04.2019 10:44:56

Vroče bo predvsem na Ravnah

Ekipa Fužinarja Interdiskonta nikakor ne sme izgubiti pred domačimi navijači.
Oste Bakal
Povratne tekme polfinala končnice letošnjega tekmovanja v obeh prvih SNTL – Vzajemna, ki bodo na sporedu v soboto, bodo vsekakor postregle z zanimivimi dvoboji.

Glede na izide, dosežene na prvih tekmah, je očitno, da bo vroče zlasti na dvoboju moške lige med Korošci in Mariborčani. Štajerci so v sredo nekoliko presenetljivo premagali ekipo Fužinarja Interdiskonta, kjer je pričakovano odigral le Mitja Horvat, ki je premagal vse ti mariborske igralce. Če tudi na povratni tekmi Janez Petrovčič in Darko Jamšek ne bosta uspela zagotoviti vsaj dveh točk, potem se gostiteljem slabo piše in se bo ponovil lanski finale končnice med Krko in Mariborom. Ne glede na vse so Korošci sposobni zmagati, saj niso naključno zasedli drugega mesta po ligaškem delu prvenstva. Najbolj odločilna bo dnevna forma vsakega posameznika, realno je pričakovati zmago gostiteljev, kar bo izsililo tretji odločilni dvoboj.

"Z razpletom v rednem delu smo zadovoljni, čeprav so se vmes ponudile možnosti po višji uvrstitvi, a končnica je svoja zgodba, še posebej letos, ko bo med polfinalom in finalom več kot mesec dni premora. V kakovost lige se ne bi spuščal, imamo ligo, kot jo pač imamo in jo je treba spoštovati. Ne bi bili pravi športniki, če v vsako tekmo ne bi šli z željo po zmagi. Torej tudi proti Mariborčanom, še zlasti ker smo na prvi tekmi izgubili," pred povratno tekmo z Mariborčani razmišlja Darko Jamšek, trener in igralec Fužinar Interdiskonta, za katerega so igrali še Mitja Horvat, ki je v 44 dvobojih le trikrat izgubil, Janez Petrovčič in Miha Jamšek.

Mirko Milovančevič, predsednik ŽNTK Maribor, je vesel prve zmage svoje ekipe, tokrat pa dodaja: "V klubu smo s tretjim mestom zadovoljni, čeprav bi se redni del prvenstva lahko končal tudi drugače, sicer pa se bo tako ali tako o vsem odločalo v končnici. Prve štiri ekipe v končnici so odstopale po kakovosti in se zasluženo borijo za naslov državnega prvaka. Želimo se uvrstiti v finale, torej moramo še enkrat premagati Fužinar. V kolikor pa se ekipa vanj ne bo uvrstila, tudi ne bomo delali posebne drame."

Na drugi tekmi v Novem mestu bo prvakinja Krka gotovo imela le nekoliko težji trening proti borbenim Prekmurcem. Ekipa Keme, ki je v tej sezoni nastopala s samimi mladimi domačimi igralci, je že z uvrstitvijo v končnico dosegla svoj maksimum in s tem velik uspeh. Zato bi bilo veliko presenečenje, če bi Kema na Dolenjskem ogrozila Krko, a gostitelji se vseeno ne smejo preveč opuščati.

To velja tudi za aktualne državne prvakinje, igralke Arrigonija, ki na povratni tekmi v Izoli gostijo več kot solidno ekipo Logatca na čelu z Nino Zupančič. Toda glede na trenutno formo Jane Ludvik in še zlasti mlade Tee Paulin je težko pričakovati, da se Izolčanke ne bodo gladko že po povratnem dvoboju uvrstile v finale končnice. Tam jih bodo dočakale ljubljanske "železničarke", ki so že na prvi tekmi gladko 5:0 slavile v Puconcih. Najbrž bo takšen tudi izid na povratni tekmi, če pa bo ljubljanski trener Borut Veren ponudil priložnost kakšni izmed rezervistk, bi tudi mlade in nadarjene Pucončanke, o katerih se bo še veliko slišalo, lahko osvojile kakšno igro.   

Pari povratnih polfinalni tekem I. SNTL – Vzajemna (sobota, 13. 4. ob 17.00)
Moški
Krka – Kema Puconci (prva tekma – 5:2)
Fužinar Interidksont – ŽNTK Maribor (3:5)
Ženske
ŽNTK Ljubljana – Kema Puconci (5:0)
Arrigoni Izola – Logatec (5:2)
Morebitne tretje tekme bodo na sporedu v sredo, 17. 4. ob 17. uri

Članki iz rubrike