stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
0 27.11.2018 13:10:32

Košarkarice do četrtega mesta na Kitajskem

Košarkarice UL na Kitajskem: Ela Stergar, Maja Jakobčič (stoje), Eva Jamnik, Sara Meden (čepe)
Sara Meden
V svetovni univerzitetni ligi v košarki 3x3 so Slovenke kljub poškodbi ene od tekmovalk zasedle odlično četrto mesto. V preteklem tednu pa se je univerzitetnim središčem, v katerih že potekajo ligaška tekmovanja, pridružil tudi Maribor.

V finalu svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3, ki je od 15. do 18. novembra potekal v mestu Xiamen na Kitajskem, so tekmovalke Univerze v Ljubljani v četrtfinalu z gladko zmago nad madžarsko Fakulteto za športno vzgojo s 13:7 dokazale, da so favoritinje za kolajne.

V polfinalnem obračunu z moštvom ukrajinske univerze Vasyl Stefanyk University se je poškodovala Ela Stergar, tako da so morale srečanje nadaljevati s tremi igralkami. Porušil se je tudi ustaljen koncept igre, ki je temeljil na trdi obrambi z rotiranjem igralk in igro pod košem. Izgubile so z 10:13 in se tako morale podati v boj za tretje mesto.
Na tekmi za bronasto kolajno so ljubljanske študentke poskusile vse, a so na koncu morale priznati premoč lanskim prvakinjam s tajvanske univerze Chinese Culture University, ki so jih premagale s 17:15. Tekmovalke so sicer po tem, ko so v skupinskem delu brez poraza zmagale v skupini D, v osmini finala premagale vrstnice z Univerze v Čilu.
Slovenski uspeh je dopolnila Maja Jakobčič, ki je zmagala na tekmovanju v metu za tri točke.

Na finale omenjenega tekmovanja, ki so se ga študentke UL udeležile s pomočjo Slovenske univerzitetne športne zveze (Susa), so se slovenske košarkarice uvrstile s tretjim mestom na evropskih univerzitetnih igrah julija letos na Portugalskem.

Udeležbo v finalu svetovne univerzitetne lige v košarki 3x3 so podprli Študentska organizacija Slovenije, Univerza v Ljubljani in Assistance Coris, d. o. o.

Ligaška tekmovanja v Ljubljani
V drugem krogu skupine A košarkarske lige Spalding UKL Univerze v Ljubljani so košarkarji Fakultete za arhitekturo (FA) izgubili s premočnimi nasprotniki s Fakultete za šport (FŠ) z 38:67. Moštvi Filozofske fakultete (FF) in Biotehniške fakultete (BF) sta se razšli z rezultatom 35:64. V skupini D je Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) na srečanju, v katerem smo lahko spremljali odlične poteze obeh ekip, premagala Pravno fakulteto (PF) s 45:38. Tekma med Fakulteto za elektrotehniko (FE) in Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo (FGG) pa se je končala z rezultatom 53:37.

989-12-Kosarkarji
Ana Kregar
V odbojkarski ligi UOL UL v skupini B so študentke Medicinske fakultete (MF) z veliko mero uigranosti in tehničnega znanja premagale tekmovalke Fakultete za arhitekturo (FA) z 2:0 (25:8, 25:9), odbojkarice Fakultete za farmacijo (FFA) pa so bile boljše od svojih vrstnic s Filozofske fakultete (FF) in so zmagale z rezultatom 2:0 (25:23, 25:20).


V skupini A za moške so odbojkarji Fakultete za strojništvo (FS) premagali Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo (FGG) z 2:0 (25:16, 25:11) ter napovedali boj za najvišja mesta v skupini.

V futsal ligi Uhlsport UFL UL je v drugem krogu skupine A Pravna fakulteta (PF) ugnala Fakulteto za farmacijo (FFA) z rezultatom 7:1, Fakulteta za matematiko in fiziko (FMF) in Fakulteta za arhitekturo (FA) sta se razšli z rezultatom 1:1, točke so si razdelili tudi tekmovalci Filozofske fakultete (FF) in dodiplomski študenti Ekonomske fakultete (EF), ki so tekmo končali z izidom 3:3. Tudi na srečanju med favoriziranim lanskim zmagovalnim moštvom Fakultete za šport (FŠ) ter ekipo Fakultete za gradbeništvo in geodezijo (FGG) tokrat ni bilo zmagovalca, končni rezultat srečanja je bil 1:1. Zdravstvena fakulteta (ZF) pa je bila boljša od Fakultete za strojništvo (FS), premagala jo je s 3:1.

Ligaška tekmovanja v Mariboru

V Mariboru so v torek, 20. novembra, svoje športne drese prvič v študijskem letu 2018/19 oblekli igralci dvoranskega nogometa, ki igrajo v študentski futsal ligi Zdrava zabava.

Tokrat so v skupini A tekmovalci moštva Koš Kaos z 1:0 premagali novince FC Pajbiči, moštvi Kemali in ŠKSG sta se razšli z rezultatom 2:2, ekipo Ipi2 so najprej z 0:6 porazili lanski zmagovalci Blackjack, nato pa so jo s 5:0 ugnali še tekmovalci ŠKSG. FC Pajbiči so izgubili z moštvom Kemali z 2:3, ekipi FC Faks in Koš Kaos pa sta tekmo končali z rezultatom 2:2.

Ligaška tekmovanja v Kopru

V prvem krogu Univerzitetne odbojkarske lige M servis so tekmovalci Pedagoške fakultete(PEF) premagali Fakulteto za turistične študije (Turistika) z 2:0 (25:15, 26:24). V prvem nizu so »pedagogi« pokazali premoč, nato so se jim nasprotniki nevarno približali, sledilo je izenačenje, vendar ekipa PEF ni podlegla pritisku.
Tekma med Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (FAMNIT) ter Fakulteto za vede o zdravju (FVZ) se je končala z rezultatom 1:2 (17:25, 25:13, 15:17).

989-12-odbojka
Ana Kocjančič
Študentski šport podpirajo Študentska organizacija Slovenije, Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nomago, d. o. o., in športni dnevnik EkipaSN. 

Članki iz rubrike