asdhgag Svet24.si

Arso: Pred nami mini vročinski val, nato prihaja ...

kristali Svet24.si

4 čudežne lastnosti kristalov

Andreja Katič Necenzurirano

Afera sodna stavba: kaj je ministrica Katič ...

kucan krsinar Reporter.si

Kučan v novem Reporter Magazinu: Čeferina bi si ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

kmetija prijava Njena.si

Po koncu šova Kmetija posestvo ne bo mirovalo

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

sta
sta
0 14.06.2024 21:29:22

Ponomarenko Janić za las ob kolajno na EP

alesfevzer.com
Slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v madžarskem Szegedu zasedla četrto mesto na 200 m. Bron je zgrešila za vsega 27 tisočink sekunde.

Izkušena 42-letna Primorka se je po uspešnem nastopu v kvalifikacijah neposredno uvrstila v finale, v njem pa za las ostala brez odličja.

Slavila je domačinka Anna Lucz s časom 39,543 sekunde, v tesnem boju za preostali mesti na odru za zmagovalke pa je najkrajšo potegnila prav slovenska tekmovalka. Druga je bila Poljakinja Katarzyna Koldziejczyk (+0,737), tretja pa Danka Bolette Iversen (+0,787). Ponomarenko Janić je zaostala 0,814 sekunde.

"Letos te stotinke in tisočinke niso na moji strani. Danes sem si res želela te medalje. Na koncu se ni izšlo. V zadnjih desetih metrih sem izgubila ravnotežje. Tam sem se skoraj prevrnila in mislim, da je bila tam tista točka, kjer sem danes zapravila medaljo," je po nastopu za Kajakaško zvezo Slovenije povedala slovenska tekmovalka.

To je bilo sicer njeno drugo četrto mesto letos na 200-metrski razdalji, saj je bila tik pod stopničkami na svetovnem pokalu v Poznanju. Na prvi tekmi svetovnega pokala v Szegedu je bila peta.


Anže Urankar in Rok Šmit sta prav tako nastopila v finalu na 200 m v dvojcu. Z zaostankom slabih šestih desetink sekunde sta zasedla sedmo mesto. Slavila je portugalska naveza s časom 31,58 sekunde. V polfinalu sta bila v svoji skupini tretja.

Pred tem je isti dvojec v polfinalu na 500 m zasedel zadnje deveto mesto. Urankar bo v finalu na 200 m med posamezniki nastopil v soboto ob 16.58.

V finale sta na 500 m v dvojcu napredovali Anja Osterman in Mia Medved. Na drugem mestu sta zaostali le za rusko navezo Svetlana Černigovska in Anastasija Dolgova. Finale bo v nedeljo ob 11.19. Še pred tem Osterman in Medved čaka finale na 200 m, ta bo v soboto ob 16.49.

Osterman je bila v polfinalu na 500 m med posameznicami, kjer ni veslala na polno, zadnja, deveta v svoji skupini.

V nedeljo bosta od Slovencev nastopila še kajakaša Anja Štebljaj (15.08) in Jošt Zakrajšek (15.45) na posamičnih tekmah na 5000 m.

Značke: kajak kanu, ep, madžarska

Članki iz rubrike