asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

trump biden soočenje Necenzurirano

Ko politično areno zasuješ z blatom, v njej ...

IMG_6225 Reporter.si

Slovenec je lahko le nemočno besnel ob ...

kek (3) Ekipa24.si

Noro! Kek osupnil, glejte, česa Slovenci niso ...

marjetka in rudi.pg Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka in Rudi še bolj ...

sesko 2 Ekipa24.si

Šešku moramo zdaj pomagati, kot je on pogosto ...

STA
STA
0 31.05.2024 19:05:39

Peter Kauzer tretji na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu

alesfevzer.com
Slovenski kajakaš Peter Kauzer je na uvodni tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu v Nemčiji zasedel tretje mesto. V moškem finalu je nastopil še evropski prvak iz Tacna Žiga Lin Hočevar in končal na osmem mestu.

Kauzer je za 1,03 sekunde zaostal za zmagovalcem Felixom Oschmautzom iz Avstrije, drugi je bil Novozelandec Finn Butcher, ki je zaostal za šest desetink sekunde. Prav vsi so si prislužili tudi kazen dveh sekund.

Toda v današnjem finalu so si večje kazni prislužili še nekateri drugi tekmovalci. Italijan Giovanni De Gennaro je bil na poti do zmage, a so mu sodniki po ogledu posnetka dodelili kazen 50 sekund. Enaka kazen je doletela Hočevarja, ki je z zaostankom 47,90 sekunde končal kot osmi.



V polfinalu je od Slovencev veslal še Lan Tominc, a se s 23. mestom ni prebil do finala. Tudi v ženskem finalu ni bilo slovenskih kajakašic. V polfinalu je finalni nastop za las z 11. mestom zgrešila Ajda Novak za vsega šest stotink sekunde. Blizu je bila tudi Eva Alina Hočevar, ki je bila 13., Eva Terčelj je sklenila na 21. mestu.

Danes dopoldne so dobro svoje delo v kvalifikacijah opravili tudi kanuisti in kanuistke. Vsi Slovenci in Slovenke so se uvrstili v sobotni polfinale. Najboljši dosežek je pripadel Luki Božiču, ki je bil v kvalifikacijah drugi. Benjamin Savšek je bil peti, Hočevar pa 17. V ženski konkurenci so se v polfinale prebila Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak.

Članki iz rubrike