dlake v grlu Svet24.si

Avstrijcu so v grlu rasle 5-centimetrske dlake

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

darko-horvat Necenzurirano

Vrnitev največjega slovenskega tajkuna: v Izraelu...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

slovenija navijača Ekipa24.si

Uf, s kakšnim napevom so slovenski navijači med ...

STA
STA
0 31.05.2024 16:52:58

Rok Možič ostaja v Veroni

alesfevzer.com
Slovenski odbojkarski zvezdnik Rok Možič je podpisal novo pogodbo z italijanskim klubom Verona Volley. Mladi štajerski sprejemalec bo po novem pri Veroni igral vsaj do konca sezone 2026/27, je na spletni strani sporočil njegov klub.

Kapetana Verone v klubu zelo cenijo, kot kažejo prve besede na spletni strani. "Borec, vodja, gonilna sila ... Z eno besedo kapetan," so zapisali. Dvaindvajsetletnik je obenem temelj ambicioznega projekta, ki ga je zastavil predsednik kluba Stefano Fanini.

Možič je v Veroni doslej preživel tri sezone, v tem času pa je po podatkih kluba dosegel 1369 točk, od tega 121 blokov in 76 asov. V svoji prvi sezoni je bil 22-letni Štajerec tudi najboljši strelec lige. Zadnje tekmovalno obdobje je kot kapetan Verono vodil do končnega šestega mesta. Po rednem delu je bila Verona sedma v najmočnejši odbojkarski ligi na svetu.

"Zame Verona pomeni dom. V mesto sem prišel zelo mlad in našel idealno okolje tako za človeški kot športni razvoj. Klub mi je vedno zaupal, nenazadnje tudi s kapetanskim trakom, zato bom z veseljem še precej let ostal v Italiji. Zame je posebna čast nositi ta dres," je v izjavi za spletno stran dejal Možič.



Mladi, a uveljavljeni sprejemalec trenutno še ne more pomagati slovenski reprezentanci, saj je bil pred nekaj tedni operiran zaradi poškodbe gležnja.

Varovanci romunskega stratega na slovenski klopi Gheorgheja Cretuja bodo prihodnji teden igrali drugi turnir lige narodov, na katerem bi si že lahko zagotovila nastop na olimpijskih igrah. Na prvem turnirju v Turčiji so dobili vse štiri tekme. Na Japonskem bodo igrali proti Turčiji, Braziliji, Japonski in Bolgariji.

Trenutno je Slovenija zelo blizu Parizu, saj zaseda peto mesto na svetovni lestvici oziroma drugo mesto med ekipami, ki še nimajo zagotovljenega mesta v Parizu. Tam bodo igrale še štiri dodatne reprezentance in najboljša afriška zasedba.

Članki iz rubrike