blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

slovenija navijaci Ekipa24.si

Vroče kalkulacije! Kaj se mora zgoditi, da ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 22.05.2024 12:10:15

Jan Kresnik in Blaž Kukovec evropska prvaka

Jan Kresnik in Blaž Kukovec (skupaj s trenerjem Nikom Medjo) sta bila zelo razpoložena že na začetku tekme, ki jima je prinesla naslov prvakov.
psno
V Breznu na Slovaškem se je končalo 1. kegljaško EP za mladince in kadete. Mladincem na koncu tri medalje. Naslov prvakov za Kresnika in Kukovca, brona Bajtovi in Bertokovi v parih in Čandekovi v sprintu. Začenja se 22. SP za mlajše člane.

V Breznu na Slovaškem sta za nami že prvi prvenstvi; 1. EP za mladince in za mlajše v starosti do 14 let (U–14). Naši mladi igralke in igralci so prvenstvo zelo dobro zaključili in zadovoljni zapuščajo prizorišče. V Slovenijo se vračajo s kar petimi medaljami in še z nekaj zelo dobrimi uvrstitvami.



Naprej so nam veselje pripravili najmlajši v U-14. Pri deklicah sta v paru prišli do srebra Radeljčanka Eva Cvetkovič in Litijanka Bianca Bučar. Pozneje sta do brona v mix dvojicah prišli že omenjena Cvetkovičeva in mladi Mariborčan Tar Marzel.



Potem so na sceno stopili tudi mladinci in mladinke. Prvo veselje nam je prinesla mlada članica Adrie Neža Čandek, ki je osvojila bron v sprintu. Naša paradna disciplina pa so bile tokrat tandem dvojice. Pri dekletih se je trener odločil za tandem sestavljen iz Tajde Bajt, sicer članico Bresta, ki je bila absolutno naša najboljša igralka, in Larise Bertok, sicer članice Adrie. Obe sta se odlično ujeli in zanesljivo dobili prva dva dvoboja. V polfinalu sta igrali s Hrvaticama Beloševićevo in Štetićevo. Prvi niz sta dobili, drugega pa izgubili. Potem pa sta morali odigrati še dodatne mete, v katerih je bila sreča na strani Hrvatic, ki sta bili boljši s 56:45.



Trener fantov Nik Medja pa je našel dobitno kombinacijo v Janu Kresniku in Blažu Kukovcu. Jan, ki prihaja iz Slovenj Gradca in Blaž, ki prihaja iz Kopra, sta se imenitno ujela. Vse do finala sta dvoboje dobivala z 2:0. Tudi v finalu sta ponovila vajo in suvereno premagala južne sosede in si priigrala prvo zlato medaljo za Slovenijo. Ta je še posebej pomembna za KK Slovenj Gradec, saj je to za ta klub prva medalja nasploh za moško kegljanje, medtem ko so Koprčani oziroma Ankarančani že imeli uspehe na mednarodni sceni tudi med fanti.



Zaključni dan pa je bil namenjen še finalom posameznikov in v kombinaciji. Tu smo imeli dva svoja aduta. Članica Bresta Tajda Bajt je odlično opravila svoj nastop in končala pri odličnih 581 podrtih kegljih, kar je bil skupno četrti rezultat. V kombinaciji je osvojila šesto mesto. Žal je bila za medaljo prekratka za 15 kegljev, v kombinaciji pa so ji zmanjkali trije keglji. Vseeno si zasluži pohvalo za odličen nastop.



Pri fantih smo v ognju imeli Črnomaljca Luko Žafrana. Slednji je v finalu podrl 599 kegljev. Med posamezniki se je uvrstil na šesto mesto, medtem ko je bil član Bele Krajine v kombinaciji sedmi. Ob koncu dodajmo, da so bili najuspešnejši Nemci z devetimi kolajnami (5,2,2), Slovenija je bila šesta s tremi (1,0,2). Med osvajalci odličij je kar devet držav, zadnja presenetljivo Italija, ki je prišla do dveh bronov. Med velesilami so brez odličja ostali Čehi in Romuni.



Od danes še mlajši člani

Danes zjutraj se je začelo tudi 22. SP za mlajše člane. Prva so na delu dekleta na ekipni tekmi. Selektor Marino Kragelj računa na Natašo Radič, Tino Mržljak, Nušo Harb, Marušo Mojškerc, Saro Rovtar, Ano Oder, Špelo Kunčič in Teo Repnik. Selektor pri fantih Denis Čenanovič pa bo imel še zadnji trening pred začetkom moške ekipne tekme z Anejem Krajncem, Aljažem Žigonom, Vidom Ponebškom, Primožem Kastanetom, Denisom Pašićem, Nejcem Požunom, Gašperjem Urbasom in Matevžem Vilharjem. Cilj obeh naših reprezentanc je, da prideta vsaj do ene medalje, tako pri dekletih kot tudi pri fantih.



Izidi EP
Mladinke
Posamezno
1. P. Polanščak (Hrv) 621,2. J. Hornig 596 (220), 3. M. Mielcarek (Pol) 596 (211), 4. T. Bajt 581


Kombinacija
1. P. Polanščak (Hrv) 1195, 2. M. Mielcarek (Pol) 1191, 3. S. Matis (Svk) 1179 (403), 4. G. Trojer (Ita) 1179 (392), 5. S. Brunner (Nem) 1177, 6. T. Bajt 1176


Sprint
1. M. Mielcarek (Pol), 2. D. Zaturova (Svk), 3. N. Čandek (Slo) in I. Pavkov (Srb)


Tandem dvojice
1. J. Hornig – S. Brunner (Nem), 2. M. Belošević – N. Štetić (Hrv), 3. T. Bajt – L. Bertok (Slo) in W. Poznanska – K. Nowakowska (Pol)

Mladinci
Posamezno
1. T. Radina (Nem) 652, 2. M. Tadić (Srb) 630, 3. T. Budde (Nem) 621, 4. R. Kluka (Svk) 611, 5. F. Spieser (Fra) 602, 6. L. Žafran (Slo) 599, M. Hren izpadel v prvem krogu


Kombinacija
1. T. Radina (Nem) 1279, 2. M. Tadić (Srb) 1255, 3. R. Kluka (Svk) 1225, 4. T. Budde (Nem) 1223, 5. F. Spieser (Fra) 1204, 6. A. Balco (Svk) 1197 (416), 7. L. Žafran (Slo) 1197 (412)


Sprint
1. J. Willer (Nem), 2. L. Falchle (Nem), 3. D. Ivanyik (Mad) in P. Kovacs (Svk), Luka Čadež izpadel v osmini finala, Robi Marošek v prvem krogu


Tandem dvojice
1. J. Kresnik – B. Kikovec, N. Kalvi – Z. Salopek (Hrv), 3. L. Toth – S. Sziklasi in D. Ivanyik – D. Hegeduš (vsi Mad)
Galerija

Članki iz rubrike