Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 28.05.2023 13:10:47

Rajko Hrvat na EP na Bledu četrti

alesfevzer.com
Slovenski veslač Rajko Hrvat je na domačem evropskem prvenstvu na Bledu zasedel četrto mesto med lahkimi skifiti in ponovil lanski dosežek iz Münchna. V preteklosti je Izolčan na evropskih prvenstvih že dvakrat stal na zmagovalnem odru

Izkušeni slovenski reprezentant je za Francozom Hugom Beureyjem, Italijanom Nielsom Torrejem in Švicarjem Andrijem Struzino zaostal že v prvi četrtini proge, nato pa mu razlike s hitrim ritmom ni uspelo izničiti.


Nekaj možnosti je ponujal finiš, saj se je Hrvat Švicarju na 1500 metrih približal na 75 stotink sekunde in slovenski reprezentant je znan po dobri končnici. A tokrat je Struzina našel odgovor in moč za protinapad. V ospredju je dolgo kazalo na zmago Italijana, a ga je v zadnjih zavesljajih prehitel Francoz.

Nastope so končale tudi druge slovenske posadke. Nina Kostanjšek je zasedla tretje mesto v finalu B oziroma deveto mesto, Jaka Čas in Nik Krebs sta dobila finale C oziroma zasedla 13. mesto med dvojci brez krmarja, Filip Matej Pfeifer pa je bil najmočnejši v finalu D med skifisti, kar mu je prineslo 19. mesto.

Značke: veslanje, ep

Članki iz rubrike