stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ou
ou
0 26.05.2023 11:31:14

Futsal: 18. Siliko turnir

FK Siliko
Od 2. do 3. junija bo Vrhnika v znamenju futsala. V vrhniškem športnem parku bo že 18. Siliko futsal turnir. Vrhniška športna prireditev si je po različnih anketah in odzivih nastopajočih prislužila sloves enega najbolje organiziranih turnirjev futsala v Sloveniji.

S prihodom pomladi se je začela tudi sezona številnih malonogometnih turnirjev po Sloveniji, ki potekajo vse do pozne jeseni. Vrhniški turnir spada med najbolj cenjene in prestižne, saj privabi ogromno število gledalcev in najkakovostnejše ekipe, sestavljene iz številnih mojstrov malega nogometa, uveljavljenih imen iz 1. SFL, nemalokrat tudi z nekaterimi znanimi imeni iz velikega nogometa in pa ekipami iz tujine. Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj Siliko turnir pritegne toliko zanimanja med malonogometnimi navdušenci, bržkone pa k temu v največji meri prispeva dolgoletni sloves enega najbolje organiziranih turnirjev v Sloveniji.

Iz leta v leto, letos bo to že 18. turnir po vrsti, organizatorji Siliko turnirja naredijo vse, da se igralci in gledalci v športnem parku na Vrhniki počutijo čim boljše. Ekipam so na voljo slačilnice s prhami in toplo vodo, če želijo, imajo tudi možnost prenočišča. Tekme sodita uveljavljena sodnika, za nemoten potek tekem in čim krajše prekinitve organizatorji poskrbijo tudi za pobiralce žog. Ob igrišču je igralcem na voljo brezplačna voda, ves čas turnirja pa je v športnem parku na voljo tudi prva pomoč. Posebnost vrhniškega turnirja zadnjih nekaj let je gotovo masažni salon, v katerem bodo tudi letos dve masažni mizi in dve prikupni maserki, ki bosta poskrbeli za obolele mišice igralcev in po želji tudi gledalcev.

Posebna pozornost je namenjena tudi številnim gledalcem, ki v dveh dneh napolnijo vrhniški športni park. Poleg seveda za vsak malonogometni turnir nepogrešljive stojnice s hladno pijačo bodo letos gledalci lahko uživali v žar dobrotah Gostilne Gurman iz Ljubljane. Organizatorji ob tem vsako leto poskrbijo za številne možnosti dodatne zabave, turnir pa se tradicionalno zaključi z večernim žurom z DJ.


Da vrhniški turnir zares spada med najkakovostnejše turnirje, dokazuje tudi dejstvo, da ga bo snemal Šport TV, kjer bodo po dogodku na svoji televiziji predvajali reportažo. Ob tem bodo organizatorji poskrbeli, da bodo vse tekme od četrtfinala dalje predvajane tudi v spletnem prenosu na Facebook strani Futsal kluba Siliko.

Denarni nagradni sklad letošnjega turnirja je 3000 evrov. Tako kot vsako leto bodo tudi tokrat razdeljene številne praktične nagrade, nagrade za najboljše posameznike ter seveda pokali in kolajne. Igra se na asfaltu po futsal pravilih Fife 4 + 1 z maloodbojno žogo. Prijavnina za posamezno ekipo znaša sto evrov in se plača na račun, objavljen na prijavnici na spletni strani kluba: siliko-futsal.si. Rok za prijavo je 31. maj do 12. ure. V skladu s tradicijo zadnjih let bo tudi tokrat žrebanje skupin potekalo v spletnem prenosu na Facebook strani FK Siliko.

Skratka, več kot dovolj razlogov je, da pridete na Vrhniko – s svojo ekipo ali kot gledalec.

Dodatne informacije na: siliko-futsal.si

Značke: siliko, turnir, futsal

Članki iz rubrike