Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 26.05.2023 08:00:22

Novo mesto zaživelo v športnem duhu

11. maja, le dva dni po nepozabnem prvem dogodku Žogarije, se je naša ekipa ponovno odpravila novemu dogodku naproti, tokrat v Novo mesto. Zbrali smo se v športni dvorani Marof, saj nam je vreme malce ponagajalo in smo morali dogajanje prestaviti z Glavnega trga. Kljub temu pa nas nič ni moglo ustaviti pri ustvarjanju nepozabnih trenutkov.

Dogodek se je začel s himno in še dvema pesmima mladinskega zbora Osnovne šole Center, nato pa je sledila predstavitev šol. Tokrat so se nam pridružile Osnovna šola Center, Grm, Otočec in Brusnice.

Po energičnem ogrevanju so se sodelujoče šole pomerile med seboj v nogometu tri na tri, kvizu znanja, poigravanju z žogo na tleh, v igri Z Vami gospod profesor, žongliranju ter ustvarjanju z motivom domoljuba, kjer so se tretješolci Osnovne šole Center odrezali najbolje. Ustvarili so veliko žogo, na kateri smo lahko občudovali slastno orehovo potico, oslajeno z medom sivke, blejski otok z zvončkom želja, Triglav, človeško ribico, kurenta, situlo in klopotec.

Med odmori smo se veselili in nasmejali ob prisotnosti priljubljenega lika Kekec, ki je razveseljeval vse navzoče s svojim odličnim namazom. Imeli smo tudi priložnost okusiti izvrstne štruklje, ki so jih pripravili učenci šole gostiteljice. Poleg tega so dogodek obogatili tudi plesni in pevski nastopi učencev iz sodelujočih šol.

Ne smemo spregledati izjemnega navdušenja otrok na kolesarskem poligonu, kjer so se preizkusili v spretnostnih vožnjah, ter v kotičku, kjer se je predstavila Novomeška policija. Vzbudili so veliko zanimanja in radovednosti pri najmlajših udeležencih.

Dogodek Žogarije v Novem mestu je bil popolnoma nepozaben, poln športnega duha, veselja in prijateljstva. Na koncu je Osnovna šola Center zbrala največ točk in se veselila zmage. Velik pokal za fair play pa je osvojila Osnovna šola Grm, ki je s svojim poštenim in spoštljivim obnašanjem navdušila vse prisotne.

Rezultati
Fair play: Osnovna šola Grm
1. mesto: Osnovna šola Center
2. mesto: Osnovna šola Brusnice
3. mesto: Osnovna šola Grm
4. mesto: Osnovna šola Otočec
5. mesto: Osnovna šola Podbočje
Nagrada za najlepšo žogo: Osnovna šola Center
Najboljše žongliranje: Vid Zavodnik


Najboljše poigravanje z žogo na tleh: Aleks Arh
Najboljša predstav v igri Z vami gospod profesor: Špela Mohar

Sodelujoči
Osnovna šola Center: Jošt Kurnik, Oskar Vinček, Nian Pureber, Gloria Hervol, Ajda Preskar, Jakob Zemljič, Neža Gorše, Filip Hvala, Luka Mutić, Ula Kirm, Matija Špehar, Nina Bele.

Osnovna šola Otočec: Mark Kravcar, Maša Novak, Tevž Pungerčar, Mia Palka, Izak Lindič, Vida Čepin, Janez Radež, Alja Kirn, Jakob Guculovič, Aleks Arh, Špela Mohar

Osnovna šola Grm: Ivo Karin, Rožle Tomc, Marko Božunović, Tiara Bekteshi, Neja Štangelj, Domen Goljuf, Lola Likar Luzar, Gaja Vozelj, Nikola Rajak, Ilhana Halkić, Tim Kastelec, Nina Morič, Taj Homar, Nejc Tramte, Neža Zupančič, Naja Osmanović, Nia Bdeir, Ema Leskovec, Lara Mrkonjić, Marisa Vesel, Nina Lazarević, Aleksej Skoko, Tian Udovič, Tai Martin Tomažin, Anže Jarc, Maksim Branković, Vanja Jakše, Dorin Jarc, Nataša Vranešič

Osnovna šola Brusnice: Bor Grubar, Nian Berkopec, Jan Mrak, Ema Škrbec, Mia Butalin, Ela Nosan, Matevž Luzar, Žak Janez Medle, Jazen Zamida, Julija Vovk, Vid Zavodnik, Taja Šašek, Nik Pust, Žan Janc, Kristina Burger

Napoved dogodka
V soboto, 3. junija bo v sklopu 7. festivala Medvode v gibanju, v času od 17h do 20h potekala tudi Žogarija na prireditveni ploščadi Tržnice Medvode.

K sodelovanju se lahko prijavijo šole, vrtci, posamezne skupine, družine in posamezniki.

Prijave pošljite do 30. maja na info@zogarija.si.

Ne pozabite pa nas spremljati v nedeljo, 28. maj v dopoldanskem času na RTV SLO2, kjer se bo predvajala druga oddaja letošnje Žogarije – Žogarija v Novem mestu. Ponovitev sledi 2. junija popoldan.

Galerija
Značke: žogarija, otroci

Članki iz rubrike