Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 11.09.2021 13:30:39

Kauzer z drugim mestom tudi do drugega mesta v skupnem seštevku

Profimedia
Slovenec Peter Kauzer je na zadnji tekmi svetovnega pokala kajakašev in kanuistov v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju zasedel drugo mesto, v skupnem seštevku pa je bil prav tako drugi. Danes je zaostal le za skupnim zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem.

Kauzer je progo v Pauju prevozil brez napake in jo končal v času 95,63 sekunde. Za 55 stotink ga je nato v drugi polovici nastopajočih ugnal le Prindiš, ki je dobil že tekmo prejšnji teden v španskem Seu d'Urgellu. Tretji je bil Britanec Joseph Clarke, ki je za Čehom zaostal 1,25 sekunde.

V skupnem seštevku je 38-letni Hrastničan s četrtega napredoval na drugo mesto, potem ko je prehitel danes sedmouvrščenega Italijana Giovannija De Gennara ter desetega Avstrijca Felixa Oschmautza.



Prindiš je na koncu po štirih tekmah zbral 263 točk, Kauzer na drugem mestu pa 239. Di Gennaro je bil tretji z 220 točkami.

V nedeljo se bodo v Pauju merili še kanuistke in kanuisti. V ženski konkurenci bosta v polfinalu nastopili Alja Kozorog in Eva Alina Hočevar, v moški pa Luka Božič, Benjamin Savšek in Nejc Polenčič.

Članki iz rubrike