hrvaška, hitri test, testiranje Svet24.si

Kako do hitrega testa na Hrvaškem in kakšne so ...

navadni gož, pulj, kokošnjak Svet24.si

VIDEO: Gasilci v Pulju iz kurnika odvlekli kače

tonin tank blato Reporter.si

Vlada se gre trumpovski kulturni boj, Matej Tonin ...

plaža Svet24.si

Opozorilo za dopustnike na Hrvaškem! Vlada ...

20170520-00780986 Necenzurirano

Janševih 28 let na čelu SDS je evropski rekord

tin-vodopivec, urška-majdič Odkrito.si

TIN VODOPIVEC IN URŠKA MAJDIČ: pripravljata ...

bruno-šulman, masterchef-2021 Odkrito.si

To nam je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec ...

STA
STA
0 14.05.2021 20:29:42

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova zanesljivo v finale

www.alesfevzer.com
Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta se na prvi tekmi za svetovni pokal v madžarskem Szegedu zanesljivo uvrstili v sobotni finale na 500 metrov. Polfinale si je zagotovil tudi Vid Debeljak na 200-metrski razdalji.

Ponomarenko Janićeva in Ostermanova sta leta 2019 na svetovnem prvenstvu v Szegedu osvojili dve kolajni in olimpijsko normo, to pa je bil tudi njun zadnji skupni nastop v dvojcu pred tokratno tekmo svetovnega pokala na Madžarskem. V lanskem letu namreč na edini mednarodni tekmi sezone nista nastopili.

Kljub temu sta Slovenki, tudi kandidatki za olimpijsko kolajno, s tekmicami brez težav opravili tako v kvalifikacijah kot v polfinalu. Skupno sta imeli drugi čas polfinala, saj sta do cilja hitreje priveslali le zmagovalki druge polfinalne skupine Nemki Sabina Hering-Pradler in Tina Dietze.


Kajakaš Vid Debeljak je v svoji kvalifikacijski skupini na 200 metrov v cilj priveslal kot peti. Neposredno uvrstitev v polfinale so si zagotovili prvi štirje iz skupine, Vid Debeljak pa je napredoval kot najhitrejši petouvrščeni izmed šestih kvalifikacijskih skupin. Skupno je postavil 13. čas kvalifikacij.

Na dveh razdaljah je nastopil Rok Šmit. Bohinjec je na 1000 metrov v kvalifikacijah osvojil sedmo mesto v svoji skupini in zaključil nastope v tej fazi tekmovanja. Na 500 metrov pa se je prebil v polfinale, kjer pa je bil nato v svoji skupini sedmi. S tem je prišel do finala C.

V soboto bo Vid Debeljak najprej nastopil v polfinalu na 200 metrov, nato pa še v enem izmed finalov na tej razdalji, Rok Šmit bo veslal v finalu C na 500 metrov, Ponomarenko Janićeva in Ostermanova pa se bosta najprej pomerili v finalu A na 500 metrov, popoldne pa še v kvalifikacijah kajakaških dvojcev na 200 metrov.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike