mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(sm)
(sm)
0 14.05.2021 11:46:09

Balinarji v Črno goro z močnimi aduti

Jan Guštin
BZS
Po lanski mednarodni suši se na delo vračajo balinarske reprezentančne selekcije. Moška izbrana vrsta do 20 let bo nastopila na peteroboju ABC v Črni gori, na domačih tleh pa bo najbolj pestro v najmočnejši ženski ligi.

Po aprilskem začetku domačega ligaškega tekmovanja je končno konec tudi reprezentančnega mrtvila. Prva mednarodna akcija čaka ta konec tedna moško reprezentanco do 20 let, ki bo pod vodstvom selektorja Antona Kosarja in pomočnika Igorja Isteniča nastopila na peteroboju Adriatic Bocce Confederation U-20 v črnogorskem Tivtu.

Kosar izbral šesterico

Selektor mladih moških reprezentanc Anton Kosar je v zadnjih tednih na pripravah v Sežani, Ljubljani in Kopru pilil formo šesterice kandidatov, ki jih bo tudi popeljal v Črno goro. Priložnost v obračunih proti Bosni in Hercegovini, Črni gori, Hrvaški in Srbiji bodo dobili Gašper Povh (Skala Sežana), Luka Blaževič (Jadran Izola), Nejc Čimžar Žuran (Center Kranj), Matija Poljanec (Kolektor Idrija) ter Jaka Štremfel in Jan Guštin (oba Agrochem Hrast Kobjeglava).

Povh in Štremfel nosilca igre

"Po več kot letu dni premora na mednarodni sceni je zelo težko napovedovati končni rezultat. Kot vsakič bomo tudi tokrat napadali najvišja mesta. Želim si, da smo najmanj konkurenčni ostalim reprezentancam, če ne celo najboljši. Hrvaška ima odlične mlade balinarje, ki so blesteli tudi v hrvaški ligi. Črna gora ima nekaj zelo dobrih posameznikov, Srbija ter Bosna in Hercegovina sta precejšnja neznanka. V naši zasedbi imata vlogo nosilcev Gašper Povh in Jaka Štremfel. Zelo pomemben bo njun izkupiček, vsekakor pa se nadejam, da bodo tudi ostali fantje upravičili izkazano zaupanje," je pred potjo v Črno goro pojasnil Kosar. Prvi obračuni bodo na sporedu popoldne, zaključek tekmovanja pa v nedeljo popoldne.

Krim in Skala z evropsko vozovnico

Izvršni odbor Balinarske zveze Slovenije je na seji prejšnji petek potrdil, da bosta slovenska predstavnika v evropskem klubskem pokalu za leto 2021 ljubljanski Krim v ženski konkurenci in sežanska Skala v moški konkurenci. Oba kluba sta slavila državni naslov v lanski sezoni, a zaradi epidemije koronavirusa nista imela priložnosti za evropski nastop. Krimovke se bodo za evropsko lovoriko potegovale konec junija v francoskem Saint Vulbasu v družbi prvakinj Francije, Italije in Hrvaške. Sežanci si bodo mesto na jesenskem zaključnem turnirju poskušali izboriti na junijskem klubskem pokalu ABC v Pulju, kjer bodo nastopili še črnogorski prvak Maini, lanski hrvaški prvak BK Pula in aktualni prvak Biston Makarska.

V ženski ligi dvojni spored, v superligi le dve tekmi

Zaradi nastopa reprezentance v Črni gori bo ta konec tedna močno okrnjen spored v moški superligi, v kateri bosta na sporedu zgolj obračuna med koprsko Marjetico in Zabičami. Bistveno več tekem bo v soboto in nedeljo dopoldne odigranih v prvi ligi za članice, kjer vodilni Krim čaka domači dvoboj z idrijskim Kolektorjem in Desklami, drugouvrščene Pivčanke pa v soboto zahtevno gostovanje pri kobjeglavskem Agrochem Hrastu. V izenačenem boju za tretje mesto bi utegnil biti zelo pomemben sobotni dvoboj med Desklami in Bistrico.

Članki iz rubrike