stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 27.09.2019 12:47:59

Se bo Ljubljana oddolžila Krškemu?

Nick Škorja
S tekmovanjem bo nadaljevala tudi slovenska spidvej liga, v kateri so do sedaj Krčani dosegli dve zmagi.

Najprej je Krško premagalo Ljubljano z 42:36, potem pa so dobili še v Lendavi z veliko razliko. V začetku oktobra pa imajo Krčani še tekmo doma proti Lendavi. V zraku pa še visita tekmi med Lendavo in Ljubljano. Dirki bi morali biti v maju, pa sta odpadli zaradi spora med Lendavo in Krškim. Preložena tekma, ki bi morala biti v avgustu v Ljubljani, pa je bila ponovno preložena. Takrat zaradi obveznosti Nicka Škorje.

Sobotna dirka, ki se bo začela ob štirih popoldne v Ljubljani, na stadionu Ilirije v Zg. Šiški, bo tako povratna spidvej tekma med AMTK Ljubljano in AMD Krškim. Prvo tekmo, ki je bila pred tremi meseci v Krškem, so dobili Krčani, po zaslugi odličnih voženj letošnjega podprvaka Slovenije, Matica Ivačiča, ki je tudi tokrat glavni adut kluba iz Posavja. Tokrat so v vlogi domačina, Ljubljančani, ki bodo svoje prednosti iskali v svoji stezi. Trener Ljubljane, Franc Kalin, se je odločil, da bo ekipa nekoliko močnejša, kot je bila v Krškem.

Prvi voznik bo seveda mladi Nick Škorja, za katerega bo to odlična generalka, za zadnjo finalno dirko svetovnega prvenstva za mladince, katero bo imel na Češkem v legendarnih Pardubicah v petek popoldne in potem za sobotno dirko ravno tam, tradicionalno Zlato Štuho. Ob njem v paru bo vozil še mladi Italijan Nicolas Vicentin, ki ljubljansko stezo pozna zelo dobro. Drugi par pa bosta sestavljala, mladi Poljak Oskar Polis, ki je sicer v Čestohovi na Poljskem sovoznik našega prvaka Mateja Žagarja, in pa mladi domačin Anže Grmek, za katerega bo dirka služila za nabiranje prepotrebnih izkušenj komaj 15 letnega mladeniča.


Vodja ekipe AMD Krškega, pa bo tudi tokrat , Milan Praznik, pa se je odločil da bo v udarnem paru imel svojega najboljšega voznika, Matica Ivačiča, in pa izkušenega Madžara Norberta Magoshija, ki se je pred dvema tednoma odlično vozil na dirki za Zlati Znak Krškega. Drugo dvojico pa bosta sestavljala, drugi Krčan, izkušeni Denis Štojs, in pa mladi Slovak Michal Tomka, ki je že tudi večkrat vozil v Ljubljani.

Prvo dirko, kot smo že omenili, so dobili Krčani s 42:36. Tako bodo Ljubljančani napadali ne samo zmago, ampak zmago z razliko večjo od šestih točk in tako bi bili s tem uspešnejši v tem dvoboju. Na sami tekmi je dvanajst rednih voženj, na kateri domači vozniki vozijo z rdečimi in plavimi pokrivali, medtem ko gostje vozijo z belimi in rumenimi pokrivali. Na tekmi ni možno uporabljati menjav, niti menjave startnih pozicij med samim parom. Za zadnjo, trinajsto vožnjo, pa se trenerja odločita o tem, kdo bo nastopil v njej.

Galerija

Članki iz rubrike