Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

milan štefe ivo svetina Svet24.si

Poslovil se je slovenski igralec Milan Štefe

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

vulkanske kamnine, gmota Svet24.si

VIDEO in FOTO: Avstraliji se bliža ogromna ...

Milan Štefe, Miša Molk Njena.si

Miša Molk žaluje

rebeka dremelj Njena.si

Prvič videli in slišali Rebekino hčerko

STA
STA
0 04.08.2019 20:40:29

Bau prepričljiv tudi na 1500 m prosto, Fainovi reprezentančna obračuna

alesfevzer.com
V Kranju se je končalo letošnje kategorijsko državno prvenstvo v plavanju. Tudi v nedeljo je izstopal Mariborčan Martin Bau, ki je na 1500 m prosto prepričal z dosežkom 15:28,44 in dokazal, da v Sloveniji na dolgih progah trenutno nima konkurence.

Še dva naslova prvakinje pa si je priplavala njegova mlada klubska sotekmovalka Katja Fain. Ta je naprej dobila obračun na 100 m delfin, kjer je z 1:00,64 za dve desetink ugnala nekdanjo velenjsko reprezentantko Nastjo Govejšek in še z večjo razliko nekdanjo kolegico v mladinski reprezentanci Triglavanko Tino Čelik.

Nato je Fainova s 25,71 prepričljivo dobila tudi tekmo na 50 m prosto, kjer sta se na zmagovalne stopničke uvrstili še dve nekdanji reprezentantki in olimpijki Ravenčanka Janja Šegel in Radovljičanka Tjaša Pintar.

Fainova je v obeh disciplinah dosegla osebna rekorda. V kravlu se je na večni slovenski lestvici prebila na tretje mesto, na delfinu pa na četrto. Skupaj je osvojila šest posamičnih naslovov.Na 200 m prsno se je z 2:29,41 pod mejo 2:30 minute edina spustila Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, mlada Ravenčanka Daša Tušek je bila najhitrejša na 1500 m prosto.

V moški konkurenci je bil dobro razpoložen tudi Ravenčan Matija Može, ki je z 2:15,57 le za 15 stotink sekunde zgrešil lasten državni rekord na 200 m prsno. Na 100 m delfin je bil najhitrejši Ravenčan Gal Kordež, na 50 m prosto Ribničan Chad Andoljšek.

V štafetah 4 x 100 m mešano so bili najboljši Ravenčani in Triglavanke.

Značke: plavanje, dp

Članki iz rubrike