vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

sagadin1 Svet24.si

Razjezila sem se, ko so mi rekli, naj si ...

planeti Svet24.si

Tedenski horoskop: doseči se bo dalo veliko, a bo...

vuk (na desni) Svet24.si

Primer Miran Vuk: dajal je lokali, kar bi moral ...

Cook-Eat-Slovenia-Strujkli- Odkrito.si

Popotniki iz tujine navdušeni nad slovenskimi ...

ljubezen-na-vasi Njena.si

Razkrito: Nikoli mu ni pisala, parček ustvarila ...

Zmago Jelinčič Njena.si

Kaj je ubilo Monikino ljubezen do Zmaga?

STA
STA
1 27.07.2019 07:50:32

Kakšna TRAGEDIJA na SP: Balkon s ŠPORTNIKI se je zdrušil v NOČNEM KLUBU, 2 SMRTNI žrtvi, SLOVENCI pa ...

Svetovno prvenstvo v plavanju in vodnih športih v južnokorejskem Gwangjuju je zasenčila tragična nesreča v nočnem klubu, kjer se je zrušil balkon. Dve osebi sta izgubili življenje, med najmanj deseterico ranjenih pa sta bila tudi dva ameriška športnika.

"Fina še pridobiva podatke o nesreči in jih bo skrbno preučila. Vsekakor pa bomo storili vse, da zagotovimo zdravstveno oskrbo in vso potrebno pomoč ranjenim športnikom," so davi sporočili z Mednarodne plavalne zveze. Slovenskih športnikov na srečo ni bilo na prizorišču nesreče.

Kot poroča južnokorejska tiskovna agencija, je do nesreče prišlo okrog poltretje ure zjutraj, ko je popustil balkon in padel kakšnih pet metrov v globino. Med četverico ranjenih tujcev sta tudi ameriška vaterpolista in skakalec v vodo."To je strašna tragedija. Moška in ženska ekipa sta praznovala naslov svetovnih prvakinj, ki so ga osvojila dekleta. Naše misli so zdaj z žrtvami in njihovimi svojci," je nesrečo za medije potrdil tudi vodja ameriške vaterpolske ekipe Christopher Ramsey.

A v klubu je bilo več udeležencev SP, med njimi tudi vaterpolska ekipa Nove Zelandije, je poročal časnik New Zealand Herald. "Plesali smo na balkonu, nato pa naenkrat padli pet, šest metrov v globino. Verjetno smo prileteli na ljudi pod nami," pa je za radio Sport povedal kapetan reprezentance.

Značke: plavanje, sp

Članki iz rubrike