favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.07.2019 22:17:50

Slovenci so Italijanom vrnili za sredin poraz

OZS
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je bila na drugi pripravljalni tekmi v Chietiju s 3:1 (-16, -18, 17, -25) uspešnejša od izbrane vrste Italije. Slovenski odbojkarji so se gostiteljem tako oddolžili za poraz z 1:3 na prvem srečanju v sredo v Civitanovi.

Slovenci so prva dva niza dobili po dobri igri v drugem delu, v tretjem nizu pa so malce "zaspali" in tekmecem prepustili en niz.

Začetek četrtega niza je prav tako pripadel italijanskemu moštvu, ki je vodilo z 8:5. Po odmoru na zahtevo slovenske klopi pa so Slovenci začeli igrati bolje. Ekipi sta izmenično dosegali točke, v zaključku obračuna pa so Slovenci ohranili zbranost ter se veselili pomembne zmage s 27:25 in s 3:1 v nizih.


Slovenski selektor Alberto Giuliani je drugo pripravljalno tekmo z Italijo začel z Dejanom Vinčićem na mestu podajalca, s Tončkom Šternom kot korektorjem, s sprejemalcema Klemnom Čebuljem in Tinetom Urnautom, s srednjima blokerjema Alenom Pajenkom in Janom Kozamernikom ter s prostim igralcem Janijem Kovačičem.

Na klopi pa tudi tokrat ni bilo drugega prostega igralca Urbana Tomana, ki še ni saniral poškodbe gležnja, v zasedbi tudi ni bilo poškodovanega sprejemalca Alena Šketa.

"Odigrali smo solidno tekmo, predvsem smo bili dobri na servisu, boljši kot zadnjič. Tudi v bloku smo bolje funkcionirali. Danes smo pokazali takšno sliko, ki jo moramo kazati vseskozi. Ne smemo si dovoliti, da toliko nihamo kot na prvi tekmi. Danes se nam je to spet zgodilo v tretjem nizu, ampak smo se potem v četrtem nizu zbrali, prišli do svoje igre in zasluženo slavili," je po tekmi povedal Vinčić.

Članki iz rubrike