stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 24.07.2019 07:12:10

Urša Kragelj uspešno operirana, šivi se lepo celijo

Arsen Perić
Slovenska kajakašica Urša Kragelj, ki si je pred mesecem dni v Bratislavi poškodovala ramo, je morala na operativni poseg. Iz Kajakaške zveze Slovenije so sporočili, da je operacija pri specialistu Klemnu Stražarju takoj po poškodbi uspela, za Primorko pa je vseeno predolimpijske sezone že konec.

Slalomistka na divjih vodah si je le en dan pred tekmo svetovnega pokala v Bratislavi med treningom tako hudo poškodovala ramo, da je nemudoma odpotovala v Ljubljano, kjer je prestala operativni poseg.

Med zavesljajem je z veslom nesrečno zadela ob dno proge, saj je bil vodostaj nižji od pričakovanega. Z veslom se je namreč zataknila ob dno, tako da ji je raztegnilo roko in posledično je prišlo do hude poškodbe rame.



Tri tedne po operaciji je 31-letna Kragljeva pričela rehabilitacijo.

"Šivi se lepo celijo, tako da sem dobila zeleno luč za razgibavanje. Treba bo iti počasi, saj takšna poškodba zahteva čas, trenutno roka ne funkcionira. Ponoči me kar precej boli, tako da zelo težko spim. Morala bom začeti tudi fizioterapijo, da bom sploh lahko iztegnila komolec, saj je zaradi opornice vse postalo zakrčeno. V tem trenutku sem sama sposobna roko dvigniti le približno 20 odstotkov. Pričakujemo, da bom roko lahko na polno obremenila po treh mesecih," je povedala dolgoletna članica slovenske reprezentance.

Značke: kajak kanu, poškodba

Članki iz rubrike