tira Dobra karma

Na ta preprost način nabolj učinkovito odženete...

ula šemole Svet24.si

FOTO: Slovenska zajčica z Balija: "Koronavirusa ...

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

Benjamin Dolić, the vocie (4) Njena.si

Presenečenje: Nemčijo bo na Evroviziji zastopal ...

Ema 2 Njena.si

EMA: Nepričakovana poteza RTV Slovenija ...

STA
STA
0 24.07.2019 07:12:10

Urša Kragelj uspešno operirana, šivi se lepo celijo

Arsen Perić
Slovenska kajakašica Urša Kragelj, ki si je pred mesecem dni v Bratislavi poškodovala ramo, je morala na operativni poseg. Iz Kajakaške zveze Slovenije so sporočili, da je operacija pri specialistu Klemnu Stražarju takoj po poškodbi uspela, za Primorko pa je vseeno predolimpijske sezone že konec.

Slalomistka na divjih vodah si je le en dan pred tekmo svetovnega pokala v Bratislavi med treningom tako hudo poškodovala ramo, da je nemudoma odpotovala v Ljubljano, kjer je prestala operativni poseg.

Med zavesljajem je z veslom nesrečno zadela ob dno proge, saj je bil vodostaj nižji od pričakovanega. Z veslom se je namreč zataknila ob dno, tako da ji je raztegnilo roko in posledično je prišlo do hude poškodbe rame.Tri tedne po operaciji je 31-letna Kragljeva pričela rehabilitacijo.

"Šivi se lepo celijo, tako da sem dobila zeleno luč za razgibavanje. Treba bo iti počasi, saj takšna poškodba zahteva čas, trenutno roka ne funkcionira. Ponoči me kar precej boli, tako da zelo težko spim. Morala bom začeti tudi fizioterapijo, da bom sploh lahko iztegnila komolec, saj je zaradi opornice vse postalo zakrčeno. V tem trenutku sem sama sposobna roko dvigniti le približno 20 odstotkov. Pričakujemo, da bom roko lahko na polno obremenila po treh mesecih," je povedala dolgoletna članica slovenske reprezentance.

Značke: kajak kanu, poškodba

Članki iz rubrike