Črne oči 1 Dobra karma

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (3. del)

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 19. februarja

KOLUMNA NOVA Damir Crncec PL Reporter.si

Napad na policijo nam kaže kako blizu je ...

Državni zbor-Parlament Svet24.si

Se bo etika poslancev zaradi 12 členov kodeksa ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Iva Pahor Martelanc Njena.si

Umrla je mati Boruta Pahorja

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

až
0 23.07.2019 19:18:31

Ob tem se vam bo PARALO SRCE. Boksar izgubil življenje kljub prizadevanjem trenerja, da prekine dvoboj (video)

Za seboj je Rus pustil ženo in majhnega sina.
twitter
Nesreča v športu nikoli ne počiva. Včasih je lahko celo preveč kruta in človeka vzame, ko se že zdi, da je najhuje za njim.

To je zgodba o boksarju Maksimu Dadaševu, ruskemu borcu, ki je v petek izgubil svoj zadnji dvoboj v ringu. Danes pa je na žalost izgubil tudi najpomembnejšo bitko. Tisto za svoje življenje. "Maksim je umrl. Njegovo srce se je predalo," je ruska tiskovna agencija Tass navedla besede enega izmed članov štaba ruskega boksarja.

Osemindvajsetletnik je v petek boksal proti Subrielu Matiasu, pred tem pa je dobil vseh 13 profesionalnih dvobojev. Med borbo je utrpel številne hude udarce, a se vedno pobral in nadaljeval z borbo.

dadasev4
Močni Portoričan je bil prevelik zalogaj za Rusa.
twitter

Vidno pretepeni Rus ni želel nehati, a ga je v to bolj kot ne prisilil njegov trener Buddy McGirt. Med odmorom pred 11. rundo je svojega varovanca moledoval, da naj preneha, da bo ustavil dvoboj, saj vse skupaj že preveč.

Dadašev se nikakor ni želel pomiriti, a trenerjeva je bila zadnja. Potem pa šok, borec se je zgrudil, začel bruhati, kar je nakazovalo velikanske težave. Trenerja so po takojšnji pomoči in transportu v bolnišnico označili kot nekoga, ki je svojemu varovancu rešil življenje, ker je prekinil dvoboj.

"Bog ne daj ... ampak en udarec lahko spremeni življenje posameznika in tega nisem želel dopustiti. Raje vidim, da so vsi jezni name en, ali dva dneva, kot celotno življenje," je po prekinjenem dvoboju dejal McGirt. Toda tudi te besede zdaj zvenijo še toliko bolj žalostno.

dadasev2
Vidno izčrpani Dadašev je želel boksati naprej, a mu trener McGirt tega ni dovolil.
twitter


Dadaševa so nato morali dati v umetno komo, oteklina v možganih pa je bila po prihodu v bolnišnico tako močna, da so morali operativno odstraniti desni del lobanje nesrečnega Rusa. Po nekaj dneh niti to ni pomagalo, saj je Rus danes preminil.

Zgodba ruskega borca ni imela srečnega konca, na svetu pa je zapustil ženo in majhnega sina. Gre za eno najbolj tragičnih zgodb, saj se je sprva zdelo, da so vpleteni storili dovolj, da bi pomagali Rusu in ga rešili, a se je stanje v bolnišnici prehitro zapletlo in poslabšalo. Družini izrekamo iskreno sožalje.

dadasev1
V svoji profesionalni karieri je v poltežki kategoriji doživel le en poraz in ta je bil zanj usoden.
Profimedia

POSNETKA BORBE VAM ZARADI KRUTOSTI NE BOMO PRIKAZALI, lahko pa si ogledate posnetek moledovanja trenerja, da prekine dvoboj, če vam ga spodaj ne prikaže. 

Značke: boks, smrt, dadašev

Članki iz rubrike