Govorica telesa Dobra karma

Energijska napoved: mlaj prinaša prelomnico v ...

meghan markle, princ harry Svet24.si

Meghan je razlagala, da je kraljica Elizabeta ne ...

berlocnik podpis sarec pocivalsek vlada sta Reporter.si

Sporni Petrolov posel v Rusiji ali kako ...

opozorilo, casalpusterlengo, koronavirus Svet24.si

Okuženi, čeprav niso bili na Kitajskem! V ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

STA
STA
0 23.07.2019 20:35:47

Danes na Ofemu trije atletski finali, a brez medalje

Na olimpijskem festivalu evropske mladine (Ofem) v Bakuju so danes nastopili slovenski plavalci, rokoborec, tenisači, kolesarji, rokometaši, telovadca in atleti. Od slednjih so se trije predstavili v finalu, pri čemer se je najbolje odrezal Filip Dominković s 6. mestom v metu kopja. Zaenkrat so Slovenci na Ofemu še brez medalje.

Dominković je kopje zalučal 71,92 metra. Druga slovenska finalistka Zala Istenič je 100-metrsko razdaljo pretekla v 12,10 sekunde in osvojila 7. mesto. Enako uvrstitev je dosegel skakalec v daljino Rok Makuc z dolžino 7,05 metra.

Manca Starašinič je bila pred tem uspešna v dopoldanskih kvalifikacijah v skoku v daljino in se je uvrstila v četrtkov finale.

V finalu bo v sredo nastopila tudi plavalka Sara Mihalič na 200 m prsno. V polfinalu sta danes medtem obstala Vid Lovšin, ki je plaval 200 m delfin, in Črt Perme Modrijančič, ki je plaval 200 m mešano.

Plavalca Miha Vintar in Maks Jereb sta bila v kvalifikacijah na 100 m prosto prepočasna za polfinale. Na 1500 m prosto, kjer je potekal samo en krog tekmovanja, sta Jaka Pušnik in Matjaž Krek Bašelj osvojila skupno 12. oziroma 16. mesto.Tenisača Maj Premzl in Petja Drame sta izgubila svoja današnja dvoboja v drugem krogu teniškega turnirja in tako končala z nastopi na Ofemu.

Rokoborec Nikola Šimunković je izgubil že prvi dvoboj in tako izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. V kvalifikacijah mnogoboja sta medtem izpadla telovadca Tim Jambriško in Gregor Turk.

Kolesarji in kolesarke so se danes pomerili v vožnji na čas. Vita Pilih je bila 29., Nuša Moroz 47., Klara Čemažar pa 57. Med slovenskimi fanti je bil najboljši Jaka Špoljar z 28. mestom, Nino Polovič je osvojil 43. mesto, Fabijan Kralj pa 65.

Rokometaši so medtem igrali neodločeno z Islandijo, rezultat je bil 21:21. V svoji skupini so trenutno z dvema točkama na drugem mestu, ki vodi v polfinale. Vodijo Islandci s tremi točkami, na tretjem mestu so Francozi z dvema, na četrtem pa hrvaški rokometaši z eno točko.

Članki iz rubrike