Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

milan štefe ivo svetina Svet24.si

Poslovil se je slovenski igralec Milan Štefe

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

vulkanske kamnine, gmota Svet24.si

VIDEO in FOTO: Avstraliji se bliža ogromna ...

hrvoje2 Njena.si

Ljubezen na vasi: Na Hrvojeva vrata potrkal ...

rebeka dremelj Njena.si

Prvič videli in slišali Rebekino hčerko

STA
STA
0 23.07.2019 19:30:28

Odbojkarji v Civitanovi in Chietiju pilijo formo za Gdansk

Martin Metelko
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v minulih dneh v Kranjski Gori opravila prvi del priprav za kvalifikacijski turnir za poletne olimpijske igre v Tokiu 2020. V tem tednu sta pred njo dve pripravljalni tekmi z Italijo: prva se bo v sredo, 24. julija, v Civitanovi pričela ob 20. uri, druga pa dva dni kasneje v Chietiju ob 18. uri.

Slovenski odbojkarji so z odliko opravili prvo nalogo v tem poletnem obdobju. Po končnem zmagoslavju na turnirju v Ljubljani, kjer so premagali Čilence, Turke, Beloruse in nato v velikem finalu še Kubance, so se prebili v elitno ligo narodov, pred njimi pa je že nov izziv - kvalifikacijski turnir za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Med 9. in 11. avgustom bodo nastopili na turnirju v poljskem Gdansku, njihovi tekmeci pa bodo lanski svetovni prvaki Poljaki, Francozi in Tunizijci. V deželo vzhajajočega sonca se bodo prebili le zmagovalci tega turnirja.

Pred olimpijskim kvalifikacijskim turnirjem v poljskem pristaniškem mestu ob Baltskem morju se bodo v tem tednu dvakrat pomerili z imenitnimi Italijani.

"Prijateljski tekmi, ki ju bomo odigrali v tem tednu, sta za nas zelo pomembni. V tekmovalni pogon se vračamo po tednu dni zasluženega počitka po zmagi na turnirju challenger in uvrstitvi v ligo narodov," je pred odhodom na Apeninski polotok dejal italijanski strokovnjak na slovenski klopi Alberto Giuliani."Pričakujem, da bodo fantje zelo motivirani in bomo dobili ključne povratne informacije, kaj še lahko izboljšamo. To bomo tudi poskusili storiti v naslednjem tednu in se tako čim bolje pripraviti na pomemben kvalifikacijski turnir za olimpijske igre," je še dodal Italijan.

Slovenske odbojkarje po olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Gdansku čaka bržkone najpomembnejše tekmovanje - evropsko prvenstvo. To veliko tekmovanje bo med 13. in 29. septembrom v Sloveniji, Belgiji, Franciji in na Nizozemskem.

Slovenija se bo v skupinskem delu v Ljubljani pomerila z Belorusijo (13. september), Finsko (14. september), Turčijo (15. september), Severno Makedonijo (17. september) in Rusijo (18. september).

V osmino finala se bodo prebile štiri najboljše uvrščene izbrane vrste iz vseh štirih skupin, slovenska skupina C pa se križa s skupino D, v kateri bodo nastopili Češka, Estonija, Črna gora, Nizozemska, Poljska in Ukrajina.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike