Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 13.02.2019 19:07:42

Srbski vaterpolisti ne želijo več igrati v Splitu in okolici

Reuters
Vaterpolska zveza Srbije in srbski vaterpolski klubi so danes sporočili upravnem odboru regionalne vaterpolske lige, da zaradi varnostnih razlogov do konca sezone ne želijo igrati tekem v Splitu in vseh krajih, ki so 200 km oddaljeni od dalmatinske prestolnice.

Enotno stališče srbske vaterpolske zveze in klubov je posledica huliganskega napada na tri vaterpoliste Crvene zvezde pred tekmo z Mornarjem v soboto v Splitu. Zaradi napada so igralci in predstavniki Crvene zvezde zapustili Split in tekma ni bila odigrana.

Ocenili so, da je bil motiv za huliganski napad etnično sovraštvo, ki ga v Beogradu imajo za najtežjo možno obliko nasilja. "Samo zaradi navadne sreče za vse nas se ta napad ni končal tragično", so zapisali v pismu, ki je objavljeno na spletni strani srbske vaterpolske zveze. V napadu je lažje poškodovan vratar beograjskega kluba Aleksandro Kralj.

V pismu so izrazili zadovoljstvo zaradi hitrega posredovanja hrvaške policije v Splitu, kot tudi zaradi obsodb napada, ki so prišle s hrvaškega državnega vrha in športnih krogov. Pričakujejo, da bodo napadalci primerno kaznovani.


Do konca regionalne vaterpolske lige sta na sporedu še dve tekmi Crvene zvezde v Splitu, in sicer proti Mornarju in POŠKU, drugi beograjski klub Partizan pa pričakuje tekmo proti splitskemu Jadranu.

V drugi regionalni ligi so še štirje klubu iz Srbije, ki jih čakajo gostovanja v Makarski, Šibeniku in Zadru, hrvaških mestih, ki se od Splita oddaljeni manj kot 200 kilometrov. Vaterpolska zveza Srbije pričakujejo odgovor vodstva regionalne lige do 19. februarja.

Medtem je hrvaška policija v enomesečnem priporu zadržala dva 25-letnika, ki sta osumljena sovražno motiviranega napada na vaterpoliste Crvene zvezde z namenom povzročanja težkih telesnih poškodb. Tretjega prijetega napadalca so medtem že izpustili in se brani s prostosti. Kriminalisti so nadaljevali preiskavo, ker naj bi v napadu sodelovalo več oseb.

Hrvaški mediji so poročali, da za tovrstne napade storilcem kaznivih dejanj grozijo večletne zaporne kazni, oba priprta napadalca pa sta od prej znana po različnih kriminalnih dejanjih in povzročanjih incidentov na športnih dogodkih.

Članki iz rubrike