stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

bm
bm
0 13.02.2019 11:18:00

Članska naslova podeljena, Bedene na težki preizkušnji

Po obstanku slovenske ženske teniške reprezentance v drugi evroafriški skupini in solidnem nastopu Aljaža Bedeneta, se teniška karavana pomika novim izzivom naproti. Na domači sceni pa je največ pozornosti namenjene odprtemu prvenstvu med članicami in člani.

Pri članih Aljaž Bedene ostaja v Argentini tudi ta teden, saj se je iz Cordobe preselil v Buenos Aires. Tam bo nastopil na turnirju ATP serije 250 z nagradnim skladom 673.135 ameriških dolarjev. Isto prizorišče je bilo lani za našega igralca eno najuspešnejših v letu 2018, saj se je tam uvrstil v svoj edini finale ATP v lanski sezoni. Premoč je moral v finalu nato priznati Avstrijcu Dominicu Thiemu. Aljaž brani 150 točk ATP, katerih izguba bi ga na lestvici potisnila precej mest nižje od zdajšnje uvrstitve, ko je 57. igralec sveta. Njegov nasprotnik v prvem krogu bo 27-letni domačin Guido Andreozzi, 74. igralec lestvice ATP. To bo njun drugi medsebojni obračun, prvega je na OP Avstralije leta 2015 gladko dobil Bedene.

Bedene v Argentini brani največ točk
Poleg Bedeneta bomo ta teden spremljali še nekaj slovenskih igralk in igralcev na mednarodnih turnirjih. Kaja Juvan ostaja v Veliki Britaniji, kjer bo nastopila na turnirju ITF WTT v Shrewsburyju. V prvem krogu bo igrala z 21-letno Francozinjo Harmony Tan, 301. igralko lestvice WTA. Kristina Novak še drugi teden ostaja v Sharm El Sheikhu na turnirju ITF WTT. V prvem krogu glavnega turnirja bo igrala s peto nosilko, 27-letno Rusinjo Ano Morgino (WTA 613). Pia Čuk bo nastopila na turnirju ITF WTT v Antalyi. V prvem krogu bo igrala z domačo povabljenko, 16-letno Dogo Turkmen. V Antalyi je na moškem turnirju ITF v kvalifikacijah že nastopil Mike Urbanija in v prvem krogu s 6:0, 6:0 premagal Kazahstanca Klima Ivanova. Za uvrstitev v glavni turnir bo igral z Rusom Andrejem Čepelevom. V glavnem žrebu turnirja ITF WTT v Tucsonu v ZDA je Matic Špec. V prvem krogu bo igral z Američanom Michaelom Zhujem. Mladinke ta teden nastopajo na turnirju ITF prvega ranga v brazilski Criciumi. Poleg članice ekipe ITF Žive Falkner, ki je v prvem krogu že premagala Camillo Bossi s 6:1, 6:1, bo nastopila še Pia Lovrič (v prvem krogu prosta), Metka Komac pa je že končala nastope po porazu z Ekvadorko Elizabeth Gonzalez.


Tamara Zidanšek in Polona Hercog sta nastopili v kvalifikacijah močnega turnirja WTA v Dohi (916.113 dolarjev). Zidanškova, tretja nosilka kvalifikacij, ki je na zadnjih turnirjih pokazala zelo dobro formo in izvrsten tenis, se je v prvem krogu pomerila z 20-letno Rusinjo Ljudmilo Samsonovo (WTA 168) in doživela nepričakovan poraz. Mariborčanka se je v glavni turnir uvrstila kot srečna poraženka, v prvem krogu pa je igrala z Alison Riske, ki je prav tako izpadla v kvalifikacijah, a se je tudi kot srečna poraženka uvrstila v glavni del žreba. Američanka je bila na koncu od Mariborčanke boljša s 6:4, 6:3.

Med člani slavila Tjaša Klevišar in Rok Komac
Na domačih teniških igriščih so konec tedna nastopali člani in članice, dečki in deklice v starostni kategoriji do 14 let ter najmlajši v kategoriji od osem do 11 let. V Ljubljani se je na igriščih Max tenis kluba končalo odprto prvenstvo za članice in člane. Pri članih je slavil tretji nosilec Rok Komac (MaxLj), v finalu je s 6:3, 4:6, 6:3 premagal Marka Mesariča (AsLitija). Pri dekletih je zmagala Kranjčanka Tjaša Klevišar (Tr-Kr), v finalu je s 6:3, 3:6, 6:1 premagala prvo nosilko Tino Kristino Godec (AsLit). Dečki in deklice do 14 let so nastopali v A- in B-turnirjih v Kranju, Velenju in Mariboru. A-turnir za dečke je gostil TK Triglav Kranj, zmaga pa je tokrat ostala doma. Slavil je Jaka Golob, ki je v finalu s 7:6 (0), 6:3 premagal presenečenje turnirja, nepostavljenega klubskega soigralca Jana Bukovca. Na B-turnirju je bil v Velenju najboljši Blaž Železen (ŽtkMb), ki je v finalu s 6:3, 6:2 premagal domačega aduta Paola Angelija (ŠtkVe).

Deklice je gostil ŽTK Maribor in tudi tu so si zmago priigrale domačinke. Anamari Žnuderl, prva nosilka turnirja, je v finalu v izenačenem obračunu s 7:6 (0), 3:6, 6:2 premagala petopostavljeno Ljubljančanko Špelo Sedej (Maja). Na turnirju TS so na svoj račun ponovno prišli tudi najmlajši igralci in igralke v starostni kategoriji od osem do 11 let. Konec tedna se jih je na turnirjih v Krškem in Novem mestu zbralo 71. V soboto so v Novem mestu nastopili v mini tenisu in tenisu deklic do 10 let. Turnir v mini tenisu je dobil Aleksej Mulej (Maja), ki je v finalu z 2:1 premagal Marka Škundriča (ŽtkMb). Pri deklicah je bila najboljša Brina Milovanovič (TKTalent), v finalu je z 2:1 premagala Saro Kovačevič (Maja). V tenisu deklic do 10 let je zmagala Veritsa Yaneva (Brežice), v finalu je s 6:1 premagala Niko Matevžič Bašelj (Maja). V nedeljo so v Novem mestu nastopili še dečki do 10 let. Zmagal je Peter Škundrič (ŽtkMb), ki je v finalu s 6:1 premagal Martina Kolariča (Pvald). V Krškem sta v soboto potekala turnirja do 11 let. Pri deklicah je bila najboljša Kaja Kadak Ocvirk (Maja), v finalu je s 6:1 premagala Jerco Fleischman (Medvode). Pri dečkih je slavil Liam Lugarič (TK_SB), v finalu je s 6:4 premagal klubskega soigralca Marka Berčiroviča Novaka. V nedeljo je bil v Krškem še turnir v midi tenisu. Pri deklicah je zmagala Veritsa Yaneva (Brežice), ki je v finalu z 2:0 premagala Niko Bašelj Matevžič (Maja). Pri dečkih je prvo mesto osvojil Lovro Hace Zajc (SDSTA), v finalu je z 2:1 premagal Matijo Dodiga (Brežice).

Galerija
Značke: tenis, utrinki, šport

Članki iz rubrike