Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 12.02.2019 19:39:45

Mišmaševa vse bližje slovenskemu rekordu

psno
Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš je na prestižnem dvoranskem atletskem mitingu v Ostravi na Češkem v teku na 1500 m z osebnim rekordom 4:08,09 zasedla tretje mesto in znova potrdila normo (4:18,00) za evropsko prvenstvo v dvorani v začetku marca v Glasgowu, kjer je 9. marca 2002 slovenski rekord (4:05,44) postavila Jolanda Čeplak.

Na mitingu sta nastopili še dve slovenski atletinji; Agata Zupin je bila druga v teku na 300 m, ki sicer ni običajno na programu (37,79), Neja Filipič pa je bila tretja v skoku v daljino, vendar je s 6,13 m precej zaostala za normo (6,50 m) za EP.

Mišmaševa, ki je po težavah s poškodbami v minulih sezonah v vse boljši formi, je zaostala za Poljakinjo Sofio Ennaoui, srebrno na lanskem EP na prostem v Berlinu, ki je dosegla rekord mitinga (4:05,22), in Simono Vrzalovo, ki je postavila češki rekord (4:05,73) in je bila peta lani na EP.

"Pričakovala sem podoben izid, kot sem ga dosegla. Se zelo zadovoljna, sem uživala v super vzdušju in dobri konkurenci. Malo slabše sem začela, bila sem zaprta po startu. Potem sem morala prehitevati, vendar sem tekla enakomerno in nisem izgubljala veliko energije. Nato sem tekla na tretjem mestu, vendar sta bili vodilni hitrejši in boljši od mene ta čas. Na državni rekord pa se ne oziram, hočem le teči čim hitreje glede na trenutno formo," je povedala Mišmaševa.



To je bila do EP to njena zadnja tekma pred EP, do prvenstva na Škotskem pa bo skušala še nekaj postoriti za povečanje hitrosti.

"Občutek med tekom je bil dober, tekla sem sproščeno in se približala lanskemu najboljšemu izidu, čeprav še nimam toliko moči. Toda po težavah s poškodbo lani imam še rezerve. Želim, si, da bi občutek s tega teka prenesla tudi na nastop v Istanbulu v nedeljo, ko bom tekla na 400 m. Če tam norme za EP ne bom dosegla, pa bom šla še na tekmo v Beograd," je napovedala Zupinova, pred katero je bila le Latvijka Gunta Vaičule (37,44).

V skoku v daljino je slavila Madžarka Anasztazia Nguyen (6,35) pred Latvijko Maro Grivo (6,20), in Filipičevo. Sledna je v prvi seriji prestopila, nato pa dosegla 6,12, 5,99, 6,12 in 6,13 m, preden je v zadnji seriji ponovno ostala brez izida.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike