Zvezdana Mlakar 1 Odkrito.si

Zvezdana Mlakar o partnerju: Verjetno sva tudi ...

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

STA
STA
0 25.01.2019 10:18:17

ODKRILI RAKA pri olimpijskem prvaku, ki pa sporoča: "Boril se bom, in se vrnil!"

Petkratni olimpijski prvak v plavanju Američan Nathan Adrian je razkril, da so mu zdravniki odkrili raka na modih, a ga slaba novica ni vrgla iz tira. Prepričan je, da se bo vrnil v bazene, ter nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal 30-letni plavalec, se bo v bazene vrnil v nekaj tednih, zdaj pa ga najprej čaka zdravljenje.

"Zgodaj smo odkrili raka, začel sem z zdravljenjem in prognoza je dobra. V bazenu bom spet v nekaj kratkih tednih s ciljem, da nastopim v Tokiu," je zapisal Adrian, ki je štiri od petih zlatih olimpijskih medalj osvojil z ameriško štafeto. Posamično je bil prvi v Londonu 2012 na 100 metrov prosto. Ima še eno olimpijsko srebro - tudi tega s štafeto - ter dva posamična brona, oba iz Rio de Janeira 2016.

Novico o svoji bolezni je Adrian izkoristil za vzpodbudo vsem, naj pazijo in redno preverjajo svoje zdravje. "Spoznal sem, da se prepogosto izogibamo takšnih pomembnih tem, ignoriramo potencialne opozorilne znake in izogibamo zdravstveni pomoči. Ohranjam pozitivno držo, saj so primeri, kot je tudi moj, lahko ozdravljivi."

Članki iz rubrike