benedetti_cavazza1_naslovka Odkrito.si

Borisa Cavazzo doletelo veliko hudega

2stanovanje The Biggest Loser Slovenija 2019 Svet24.si

FOTO: Tukaj bodo hujšali udeleženci The Biggest ...

money-3097319 Petisvet.si

Ste našli denar? Dobro ga poglejte, morda je ...

kebab, meso Svet24.si

Na meji ustavili Slovenca s poljskim mesom za ...

jean-claude juncker, theresa may Svet24.si

Kdo je ugriznil Junckerja?

bratkovic Njena.si

Natalija Bratkovič: 'Molite zame!'

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Presenečenje: Po pokoju se Bobovnik vrača na ...

STA
STA
0 25.01.2019 10:18:17

ODKRILI RAKA pri olimpijskem prvaku, ki pa sporoča: "Boril se bom, in se vrnil!"

Petkratni olimpijski prvak v plavanju Američan Nathan Adrian je razkril, da so mu zdravniki odkrili raka na modih, a ga slaba novica ni vrgla iz tira. Prepričan je, da se bo vrnil v bazene, ter nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal 30-letni plavalec, se bo v bazene vrnil v nekaj tednih, zdaj pa ga najprej čaka zdravljenje.

"Zgodaj smo odkrili raka, začel sem z zdravljenjem in prognoza je dobra. V bazenu bom spet v nekaj kratkih tednih s ciljem, da nastopim v Tokiu," je zapisal Adrian, ki je štiri od petih zlatih olimpijskih medalj osvojil z ameriško štafeto. Posamično je bil prvi v Londonu 2012 na 100 metrov prosto. Ima še eno olimpijsko srebro - tudi tega s štafeto - ter dva posamična brona, oba iz Rio de Janeira 2016.

Novico o svoji bolezni je Adrian izkoristil za vzpodbudo vsem, naj pazijo in redno preverjajo svoje zdravje. "Spoznal sem, da se prepogosto izogibamo takšnih pomembnih tem, ignoriramo potencialne opozorilne znake in izogibamo zdravstveni pomoči. Ohranjam pozitivno držo, saj so primeri, kot je tudi moj, lahko ozdravljivi."

Članki iz rubrike