19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

Ivan Zgrebec, komarji, pik komarja Svet24.si

FOTO: Hrvatov hrbet po 45 minutah povsem ...

pitagora Petisvet.si

Zgodovina magije - 2. del: starodavni rituali

odpadki, litijska cesta Svet24.si

FOTO: Ekološka sramota na robu Ljubljane – kdo ...

norilsk, severna medvedka, polarni medved, Svet24.si

FOTO in VIDEO: Sestradana medvedka prihlačala v ...

Ana Klašnja Njena.si

Ani Klašnja se je življenje obrnilo na glavo

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 25.01.2019 10:18:17

ODKRILI RAKA pri olimpijskem prvaku, ki pa sporoča: "Boril se bom, in se vrnil!"

Petkratni olimpijski prvak v plavanju Američan Nathan Adrian je razkril, da so mu zdravniki odkrili raka na modih, a ga slaba novica ni vrgla iz tira. Prepričan je, da se bo vrnil v bazene, ter nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu leta 2020.

Kot je na družbenem omrežju Twitter zapisal 30-letni plavalec, se bo v bazene vrnil v nekaj tednih, zdaj pa ga najprej čaka zdravljenje.

"Zgodaj smo odkrili raka, začel sem z zdravljenjem in prognoza je dobra. V bazenu bom spet v nekaj kratkih tednih s ciljem, da nastopim v Tokiu," je zapisal Adrian, ki je štiri od petih zlatih olimpijskih medalj osvojil z ameriško štafeto. Posamično je bil prvi v Londonu 2012 na 100 metrov prosto. Ima še eno olimpijsko srebro - tudi tega s štafeto - ter dva posamična brona, oba iz Rio de Janeira 2016.

Novico o svoji bolezni je Adrian izkoristil za vzpodbudo vsem, naj pazijo in redno preverjajo svoje zdravje. "Spoznal sem, da se prepogosto izogibamo takšnih pomembnih tem, ignoriramo potencialne opozorilne znake in izogibamo zdravstveni pomoči. Ohranjam pozitivno držo, saj so primeri, kot je tudi moj, lahko ozdravljivi."

Članki iz rubrike