peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 03.08.2018 20:10:07

Mrakova in Macarolova napredovali na 13. mesto

alesfevzer.com
Slovenski jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v danskem Aarhusu v razredu 470 osvojili šesto in 19. mesto ter sta se z 39 točkami skupno povzpeli na 13. mesto.

"Za nami je drug regatni dan, odjadrali smo dve regati v osmih do dvanajstih vozlih vetra. Nekoliko sva izboljšali starte, kar se je še posebej pokazalo v prvi regati, bili sva tudi na bolj favorizirani strani in v ospredju lažje dobro odjadrali. Start druge regate je bil mogoče nekoliko slabši, a ko sva imeli priložnost se približati skupini, tega nisva izkoristili, ostali sva preveč na levem 'laylinu' in bojo obračali v ozadju. Zelo sva se morali potruditi, da sva potem do cilja nadoknadili nekaj mest," je dejala Mrakova.

Macarolova pa je dodala: "V prvi regati sva res dobro startali, na prvo bojo sva prispeli kot enajsti, se tudi naprej dobro borili in končali regato kot šesti. To je bila najina zelo dobra regata. Podobno sva skušali narediti tudi v drugi regati, a start ni bil tako dober, v nekaterih trenutkih se nisva prav odločili, postavili sva se na mesto brez izhoda, tako da sva prvo bojo obračali kot 41., potem se še toliko bolj borili v krmo, kjer sva še najbolj pridobivali in na koncu prišli v cilj kot 19."

Po drugem dnevu sta vodstvo prevzeli Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka (10 točk), na drugo mesto sta se povzpeli Britanki Hannah Mills in Eilidth McIntyre (11 točk), tretji pa sta Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (12 točk).V razredu finn so danes nadoknadili včerajšnji izpuščeni plov ter tako odjadrali tri plove. Liam Orel je bil danes v prvem plovu diskvalificiran, z uvrstitvama na 20. in 33. mestu v preostalih dveh pa skupno zaseda 62. mesto (85 točk). Jan Orel je skupno na 66. mestu (90 točk) z današnjimi uvrstitvami na 30., 29. in 31. mesto.

V razredu laser radial sta s prvimi plovi začeli sestri Lin in Kim Pletikos, odjadrali pa so dva plova v dveh skupinah. Lin Pletikos, ki je bila kot najmlajša reprezentantka tudi zastavonoša na včerajšnjem uradnem odprtju prvenstva, je z uvrstitvama na 23. in 31. mesto v svoji skupini po prvem dnevu skupno na 57. mestu (54 točk), Kim Pletikos pa je prijadrala na 48. in 27. mesto v svoji skupini in je trenutno skupno na 76. mestu (75 točk).

Z jadranjem so danes začeli tudi v razredu laser standard, v katerem jadrata Žan Luka Zelko in Nik Pletikos. V treh skupinah so uspešno odjadrali dva plova. Žan Luka Zelko je v svoji skupini prijadral na 29. in 26. mesto ter po prvem dnevu zaseda skupno 99. mesto (55 točk), Nik Pletikos pa je z uvrstitvama na 30. in 45. mestu po prvem dnevu skupno 119. (75 točk).

Značke: jadranje, sp

Članki iz rubrike