magnifico 1 Odkrito.si

FOTO: Ponosni oče Magnifico pokazal postavnega ...

karl lagerfeld Svet24.si

Umrl je slavni modni oblikovalec

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

čakalne vrste, bolnišnica Svet24.si

Helikopterski prevozi, hišni nadstrešek in druga...

luka doncic Svet24.si

Anamaria Goltes prvič v ZDA o sebi in svojem ...

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Hailey razkrila najslabšo navado Justina Bieberja

tina maze2 Njena.si

Cigansko življenje Tine Maze

STA
STA
0 03.08.2018 19:40:21

Slovenske odbojkarice in odbojkarji obstali v kvalifikacijah

Nikola Miljković
Kljub uvodni zmagi Nike Bevc in Kaje Kersnik se nobeni izmed treh slovenskih dvojic, ki so nastopile v kvalifikacijah, ni uspelo prebiti na glavni del turnirja svetovne serije v Ljubljani.

Turnir sta odprli mladi Nika Bevc in Kaja Kersnik, ki sta v prvi tekmi z 2:0 (21:9, 21:9) odpravili Južnoafričanki Luciano Pierangeli in Simone Sittig ter si priigrali uvrstitev v drugi krog kvalifikacij. V drugem krogu pa sta z 1:2 (19:21, 21:17, 10:15) klonili proti izkušenejši madžarski dvojici Lutter/Szombathelyi. Bevčeva kljub neuvrstitvi na glavni del turnirja ni bila preveč razočarana: "Zelo sem vesela, da sva prišli tako daleč, kljub močni konkurenci. Videli sva, da sva konkurenčni. Bili sva blizu, upava pa, da nama bo drugo leto uspelo."

Poleg Madžark se je v glavni del turnirja uspelo uvrstiti še Ukrajinkama Samodayevi in Lunini, Avstralkama Lairdovi in Kendallovi ter Čehinjama Kotlasovi in Resovi.

V moškem delu kvalifikacij sta nastopili dve slovenski dvojici. Prva sta se na igrišče podala Iztok Novak in Jure Peter Bedrač, ki sta z 0:2 (17:21, 10:21) morala priznati premoč prvima nosilcema kvalifikacij, Čehoma Jindrichu Weissu in Martinnu Tichyju."Treme pred najinim nastopom ni bilo, saj tudi pričakovanja pred začetkom turnirja niso bila velika. Super je videti, kako je zaigrati na takšnem nivoju in igrati proti igralcem takšnega kova ter videti, kje približno si v primerjavi z njimi. Zagotovo je to super izkušnja in upam, da še kdaj dobiva tako priložnost," je po prvem nastopu na turnirju svetovne serije povedal Novak.

Kot rezerva sta do svojega nastopa v kvalifikacijah prišla tudi Denis Robida in Urh Port, ki sta se pomerila z avstrijsko dvojico Kunert/Elgseer in sta prav tako klonila z 0:2 (10:21, 17:21) v nizih.

"Mislim, da nama je uvrstitev na turnir kot rezervama kar ustrezala, saj sva prišla neobremenjena in uspela prikazati takšno igro kot že na slovenskih turnirjih. Rezultatsko se nama ni izšlo ravno najbolje, res pa je, da sva dobila druga nosilca kvalifikacij. Zadovoljna sva z najinim nastopom, sploh zaradi velikega tekmovanja," je njun krstni nastop na tekmi svetovne serije komentiral Port.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike