Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 02.08.2018 15:30:26

Hrvat suvereno v polfinale evropskega prvenstva

www.alesfevzer.com
Izolan Rajko Hrvat se je na evropskem prvenstvu v veslanju v Glasgowu uvrstil v polfinale med lahkimi skifisti. V svoji skupini je zasedel tretje mesto in se že prebil med najboljših 12 veslačev stare celine.

Trenutno najboljši slovenski veslač je delo opravil že v prvi polovici proge, kjer je bil za kasnejšim zmagovalcem Italijanom Martinom Gorettijem trdno na drugem mestu, v zadnji četrtini pa je nekoliko popustil in prehitel ga je tudi Hrvat Luka Radonić.

A končnica tekme je bila za vodilne nepomembna, saj so si že pred tem priveslali veliko prednost pred Rusom Jurijem Ščelokovom, ki pa bo moral v repasažu iskati priložnost za polfinale.


"Cilj je bil, da se Rajko neposredno uvrsti v polfinale, kar mu je uspelo. Sicer pa sva bila zmenjena, da 1500 m odvesla v tekmovalnem ritmu, v končnici pa le, če bo to res potrebno, sicer pa je bolje, da prihrani nekaj energije za naprej," je po prvi tekmi povedal Hrvatov trener Iztok Butinar.

Danes sta v parku Strathclyde v predtekmovanju lahkih dvojnih dvojcev nastopila še Marko Bolha in Jaka Malešič, ki pa bosta morala v petek v repesaž. Slovenca sta sicer pogumno začela, bila po četrtini proge na tretjem mestu, nato pa nazadovala na rep nastopajočih.

Iz slovenske skupine sta se neposredno v polfinale prebila čolna Italije in Poljske.

Značke: veslanje, ep

Članki iz rubrike