900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 25.07.2018 16:08:41

Plavalka Katie Ledecky stremi k izboljšanju svojih rekordov

Reuters
Ameriška plavalka prostega sloga Katie Ledecky, ki je maja zabeležila že svoj štirinajsti svetovni rekord, pravi, da bo še vedno poslušala premikati meje, ozira pa se tudi že proti olimpijskih igrah 2020, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ledeckyjeva, ki je na zadnjih igrah v Riu de Jaineru osvojila štiri zlata odličja in eno srebrno, je 16. maja v Indianapolisu popravila lasten rekord na 1.500 metrov prosto.

To je bil njen prvi nastop, potem ko je oznanila začetek profesionalne kariere, kar pomeni, da ne more več nastopati za Univerzo Stanford.

Junija je podpisala sponzorsko pogodbo z ameriškim podjetjem TYR Sport; tako bo imela dovolj časa da se do naslednjih iger, ki bodo čez dve leti v Tokiu, privadi na zahteve profesionalne kariere, poroča AFP.

Na ameriškem državnem prvenstvu, ki se na jugu Los Angelesa začenja danes, bo Ledeckyjeva nastopila v petih disciplinah.


Uspešen nastop na prvenstvu pomeni uvrstitev na pacifiško prvenstvo, ki bo prihodnji mesec v Tokiu, ta dva nastopa pa bosta odločala o izbiri reprezentance za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Južni Koreji.

Ledeckyjeva o ciljih ni želela biti preveč natančna: "Na pacifiškem prvenstvu računam na najboljše rezultate, čeprav ne bom imela nič proti, če se bodo ti razdelili med obe tekmovanji."

Svoj prvi svetovni rekord je odplavala na svetovnem prvenstvu v Barceloni leta 2013, ko je bila stara šestnajst let, in sicer na 1.500 metov.

Trenutno ima v lasti svetovne rekorde s sedmih razdalj, motivacije za še boljše časa pa ji, kot pravi, ne manjka.

"Mislim, da je vedno težje. Nič lažje ni biti jaz in imeti vse te rekorde, saj nič ne pomagajo pri doseganju novih, hitrejših časov. Če mi gre na treningih dobro, potem to samozavest prenesem tudi na tekmovanja. Če bom še naprej dobro trenirala, bom še naprej dobro plavala in premikala meje, potem pa bom videla, kam me bo to pripeljalo," so njeno izjavo povzeli pri AFP.

Značke: zda, plavanje, rekord

Članki iz rubrike