rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

STA
STA
0 11.07.2018 11:12:14

Na Rdečem jezeru le Rajko Hrvat

Luzern konec tedna na Rdečem jezeru gosti tradicionalno sklepno tekmo svetovnega pokala sezone. Slovenske barve bo na tekmi branil le Rajko Hrvat v lahkem skifu, ki napoveduje vsaj boj za finale.

Hrvat v sezono 2018 zaradi poškodbe hrbta ni krenil optimalno, vseeno pa ima na najmočnejši tekmi svetovnega pokala visoke cilje. "Malo je še težav in paziti moram, da stanja ne obnovim, sicer pa bomo to sanirali po sezoni," je pred potjo v Luzern za STA povedal Hrvat.

"Na sredozemskih igrah se je videlo, da sem konkurenčen in ne glede na zdravstveno stanje grem v Luzernu na finale. Tam je potem možno vse," še dodaja Izolčan, ki še boljši formo načrtuje na avgustovskem evropskem prvenstvu v Glasgowu, vrhunec sezone pa bo septembrsko svetovno prvenstvo v bolgarskem Plovdivu.


Običajno je imela Slovenija pred leti v Luzernu več kandidatov za finale, v zadnjih letih pa le še posameznike. "Miha Aljančič in Nik Krebs, ki sta na sredozemskih igrah osvojila kolajno, se pripravljata na svetovno prvenstvo do 23 let in tekme so preveč skupaj za dva vrhunska nastopa. Doma ostajata tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v lahkem dvojnem dvojcu. Pripravljata se za evropsko prvenstvo, potem ko je Malešič v čolnu zamenjal Aleša Jalna pa ju čaka še veliko dela," stanje z drugima udarnima posadkama razlaga selektor Iztok Čop.

Kot pravi, bo prvi večji cilj evropsko prvenstvo, Aljančič in Krebs pa bosta ob dobrem nastopu na SP za mlajše člane dobila še priložnost nastopa v Plovdivu. O pričakovanjih za Hrvata pa nekdanji olimpijski prvak Čop dodaja: "Upam, da je zdravstveno stanje končno v redu in da bo pokazal, kaj zmore. Na sredozemskih igrah je še malo manjkalo."

Na regati v Luzernu, tekme so na sporedu od petka do nedelje, bo nastopilo več kot 600 veslačev iz 37 držav. V konkurenci lahkih skifistov s Hrvatom bo nastopilo 22 čolnov.

Članki iz rubrike