rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

STA
STA
0 11.07.2018 11:12:14

Na Rdečem jezeru le Rajko Hrvat

Luzern konec tedna na Rdečem jezeru gosti tradicionalno sklepno tekmo svetovnega pokala sezone. Slovenske barve bo na tekmi branil le Rajko Hrvat v lahkem skifu, ki napoveduje vsaj boj za finale.

Hrvat v sezono 2018 zaradi poškodbe hrbta ni krenil optimalno, vseeno pa ima na najmočnejši tekmi svetovnega pokala visoke cilje. "Malo je še težav in paziti moram, da stanja ne obnovim, sicer pa bomo to sanirali po sezoni," je pred potjo v Luzern za STA povedal Hrvat.

"Na sredozemskih igrah se je videlo, da sem konkurenčen in ne glede na zdravstveno stanje grem v Luzernu na finale. Tam je potem možno vse," še dodaja Izolčan, ki še boljši formo načrtuje na avgustovskem evropskem prvenstvu v Glasgowu, vrhunec sezone pa bo septembrsko svetovno prvenstvo v bolgarskem Plovdivu.

Običajno je imela Slovenija pred leti v Luzernu več kandidatov za finale, v zadnjih letih pa le še posameznike. "Miha Aljančič in Nik Krebs, ki sta na sredozemskih igrah osvojila kolajno, se pripravljata na svetovno prvenstvo do 23 let in tekme so preveč skupaj za dva vrhunska nastopa. Doma ostajata tudi Marko Bolha in Jaka Malešič v lahkem dvojnem dvojcu. Pripravljata se za evropsko prvenstvo, potem ko je Malešič v čolnu zamenjal Aleša Jalna pa ju čaka še veliko dela," stanje z drugima udarnima posadkama razlaga selektor Iztok Čop.

Kot pravi, bo prvi večji cilj evropsko prvenstvo, Aljančič in Krebs pa bosta ob dobrem nastopu na SP za mlajše člane dobila še priložnost nastopa v Plovdivu. O pričakovanjih za Hrvata pa nekdanji olimpijski prvak Čop dodaja: "Upam, da je zdravstveno stanje končno v redu in da bo pokazal, kaj zmore. Na sredozemskih igrah je še malo manjkalo."

Na regati v Luzernu, tekme so na sporedu od petka do nedelje, bo nastopilo več kot 600 veslačev iz 37 držav. V konkurenci lahkih skifistov s Hrvatom bo nastopilo 22 čolnov.

Članki iz rubrike