profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.07.2018 19:16:09

V polfinalu Wimbledona se bosta udarili Kerberjeva in Ostapenkova ter Williamsova in Görgesova

Angelique Kerber
Znane so vse polfinalistke turnirja v Wimbledonu. Nemki Angelique Kerber in Latvijki Jeleni Ostapenko sta se pridružili še Američanka Serena Williams in Nemka Julia Görges. Slednji sta za preboj med najboljše štiri naleteli na trši odpor nasprotnic, obe sta odigrali tri nize.

Williamsova je za preboj v polfinale premagala Italijanko Camilo Giorgi z rezultatom 3:6, 6:3 in 6:4. Ameriška zvezdnica in sedemkratna zmagovalka turnirja na sveti travi je lanski Wimbledon izpustila zaradi nosečnosti, letos pa bo na Otoku igrala še enajsti polfinale.


"Že po prvem nizu sem vedela, da bova odigrali tri. Borila se bom še naprej," je dvoboj povzela Williamsova. Dejala je, da gre za šele njen četrti turnir po porodniški, zato ne čuti nobenega pritiska. "Ne čutim, da moram osvojiti ta turnir. Čaka me še dolga pot, da se vrnem na vrh," je pojasnila.

Nemka Görgesova je Nizozemko Kiki Bertens nadigrala s 6:3, 5:7 in 1:6 in si tako priborila prvi polfinale na največjih turnirjih. Nemka se je med štiri najboljše uspela uvrstiti v 42. nastopu na turnirjih za grand slam.


Nekoliko manj dela sta imeli danes prvi polfinalistki turnirja, Angelique Kerber in Jeleni Ostapenko. Kerberjeva je po dvoboju dejala, da je pričakovala izenačen dvoboj. "Obe sva igrali na zares visoki ravni, jaz sem se osredotočala predvsem na servis," je pojasnila in dodala, da je odlično igrati v polfinalu.

Kerberjeva je trenutno najvišje postavljena nosilka, saj je turnir presenetljivo že zapustila prva deseterica teniških igralk.

V polfinalu turnirja velike četverice bosta prvič po letu 1993 igrali dve Nemki. Pred četrt stoletja sta v polfinalu Roland Garrosa igrali Steffi Graf in Anke Huber.

Značke: tenis, wta, turnir

Članki iz rubrike