tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

Špela Pavlin Svet24.si

Nekdanja pevka Atomik Harmonik je vendarle ...

pikapolonica Petisvet.si

Poletni test: kaj pa vam prinaša srečo?

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

charles Svet24.si

Vojvodinja Cornwallska danes praznuje 72 let

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

16260X2423 Njena.si

Tako zapeljiva je zaročenka Mirka Mayerja

STA
STA
1 10.07.2018 15:20:29

Priprave za kvalifikacije na odbojkarsko EP začenja mlada ekipa

Selektor slovenske ženske odbojkarske reprezentance Alessandro Chiappini je objavil seznam igralk izbrane vrste ki bo v ponedeljek, 16. julija, začela priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Italijanski strateg v Mariboru pričakuje šestnajsterico odbojkaric, med katerimi ni nekaterih izkušenih igralk, prav tako pa Lane Ščuke, ene izmed najbolj nadarjenih slovenskih igralk, ki je zaradi osebnih razlogov manjkala že na sredozemskih igrah.

Slovenske odbojkarice si bodo skušale še drugič doslej zagotoviti nastop na evropskem prvenstvu, na katerem so prvič igrale leta 2015 na Nizozemskem in v Belgiji. Kvalifikacije bodo naša dekleta igrala v skupini A, skupaj z Belgijo, Izraelom in Islandijo, na prvenstvo Stare celine, ki bo potekalo v Turčiji, na Poljskem,

"Pred nami so zelo pomembne kvalifikacije. Imamo mlado ekipo, ki jo še gradimo in uvrstitev na evropsko prvenstvo bo za nas ključnega pomena. Gre za pomembno izkušnjo, ki jo nujno potrebujemo. Naredili bomo vse, da cilj izpolnimo. Skupino, v kateri igramo, poznamo. Prve favoritinje so Belgijke, ciljamo na drugo mesto, a je tudi prvo dosegljivo. Čaka nas trdo delo," je uvodoma dejal slovenski selektor, ki je našo izbrano vrsto lani popeljal do zadnjega, tretjega, kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo in do srebrnega odličja na svetovnem prvenstvu do 23 let.

Italijanski strateg, ki je po svojem prihodu v Slovenijo precej pomladil reprezentanco, je pred pričetkom priprav tudi nekoliko okrcal svoje varovanke, predvsem mlajše članice izbrane vrste: "Na seznamu je nekaj manjših sprememb, a te ne bodo prav veliko vplivale na sistem igre. Za večje spremembe časa ni, je pa treba povedati, da imamo v tem trenutku v ekipi dve vrsti igralk. Tiste, ki v svojo odbojkarsko kariero vlagajo maksimum, verjamejo vase in v svoje sposobnosti in imajo jasno zastavljene cilje, žal pa tudi tiste, pri katerih temu ni tako. Predvsem gre za mlajše igralke. Včasih se trenerji preveč posvečamo tehniki in taktiki, igralke nove generacije pa pozabimo naučiti, kakšen mora biti profesionalen odnos do dela, kaj pomeni nositi reprezentančni dres in predvsem, kaj pomeni trdo delo. Ne sme se dogajati, da so igralke tudi po tri mesece brez treninga. V Sloveniji imamo kar nekaj talentiranih posameznic, a dokler ne bodo razumele, da talent brez trdega dela in sanj ni dovolj, želenega napredka ne bo.."

Chiappini bo reprezentanco zbral v ponedeljek, v Mariboru, kjer bodo treningi potekali do odhoda v Milano, kjer bodo Slovenke, med 22. in 27. julijem, opravile skupne priprave z mlado reprezentanco Italije. V začetku avgusta bo izbrana vrsta odpotovala na Poljsko, kjer jo čakajo močne tekme proti tamkajšnji reprezentanci, ki sicer zaseda osmo mesto na evropski lestvici. Pred prvim obračunom kvalifikacij se bodo naša dekleta vrnila v Maribor in se srečala še s Finsko, Azerbajdžanom in Hrvaško.Prvo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo bodo slovenske odbojkarice odigrale 15. avgusta v Mariboru, proti Izraelu, sledili bosta gostovanji na Islandiji (19. avgust) in v Belgiji (22. avgust) ter domači obračun z Belgijo, ki bo 25. avgusta. Preostali dve tekmi kvalifikacij bosta na sporedu v začetku prihodnjega leta.

Spisek igralk:
- podajalke: Eva Mori (Beziers), Sara Najdič (Nova KBM Branik), Eva Pogačar (Calcit Volley);
- korektorici: Iza Mlakar (Nova KBM Branik), Darja Eržen (Formula Formis);
- srednje blokerke: Saša Planinšec (Dresdner SC, Nem), Tina Grudina (Calcit Volley), Ela Pintar (Nova KBM Branik), Brina Bračko (Nova KBM Branik);
- sprejemalke: Anita Sobočan (Nova KBM Branik), Ana Marija Vovk (Nova KBM Branik), Katja Mihalinec (Calcit Volley), Pia Blažič (GEN-I Volley), Žana Zdovc Sporer (Formula Formis);
- prosti igralki: Maja Pahor (Calcit Volley), Veronika Mikl (Roto-Kema Puconci).

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike