900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.03.2016 14:21:48

Dopinške nečednosti tudi v kitajskem plavanju

skidzonen.se
Po atletiki je dopinški škandal pretresel še plavanje. Britanski The Times po sredinih razkritjih o sistematičnem prikrivanju uporabe dopinga v ruskem plavanju v zadnjih desetih letih, v četrtkovi izdaji odkriva, da so se prikrivanja uporabe dopinga posluževali tudi kitajski plavalci.

Cenjeni in nič kaj tabloidni britanski dnevni časopis, sklicujoč se na pričanja neimenovanih žvižgačev, navaja, da so na Kitajskem načrtno prikrili pet pozitivnih testov na doping med kitajskimi plavalci. Gre za nečednosti, ki jih preiskuje Svetovna protidopinška zveza (Wada).


The Times navaja, kako so se na njih obrnili žvižgači, omenjena je množina, znotraj kitajskega plavanja ter jim posredovali podatke o prikritih pozitivnih dopinških testih pred začetkom olimpijskih kvalifikacij. V britanskem časopisu tudi navajajo, da so se kitajski viri informacij odločili, da se bodo obrnili neposredno na njih in ne na kitajsko Wado "zaradi državnega nadzora".

Kitajska je bila na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 na drugem mestu po številu osvojenih kolajn v plavanju. Ob tem se je pojavil sum, da bi lahko kitajskim atletom pomagal kontroverzni kitajski plavalni trener Zhou Ming, ki mu je dosmrtno prepovedano sodelovanje v športu zaradi vpletenosti v največjo dopinško afero v kitajskem plavanju, ko je bilo leta 1990 na doping pozitivnih kar 45 mladih plavalcev, še najstnikov.

Značke: kitajska, doping

Članki iz rubrike