Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
17.08.2014 16:28:56
Deli članek:

Taljat in Božič šesta

Arsen Perić

Kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljat je finale svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah končal na šestem mestu.

Serija tekem za svetovni pokal se je končala na olimpijski progi v Augsburgu, kjer slovenska ekipa ni ponovila uspeha s prejšnjih tekem. Edina finalista sta bila Božič in Taljat v C-2, ki sta polfinale kljub dotiku vratc končala kot peta. V finalu sta s progo opravila brez kazenskih sekund, a za več kot šesto mesto to ni zadostovalo.

"Vožnjo sva opravila tako, kot smo se dogovorili, vendar pa sva na zadnjih protitočnih vratih naredila napako, kjer sva izgubila nekaj mest, glede na to, da smo s tekmeci zelo izenačeni," je povedal Taljat.

Tekma je bila pomembna tudi zaradi razvrstitve v skupnem seštevku svetovnega pokala. Do tekme v Augsburgu sta bila Božič in Taljat kljub nastopu manj druga, takoj po koncu tekme pa sta se spraševala, kje se bosta znašla ob koncu. Bila sta tretja, najboljša pa Slovaka Peter in Ladislav Škantar, ki sta na vseh dosedanjih tekmah v letošnji sezoni, prav tako kot Božič in Taljat, stala na stopničkah, tokrat pa sta bila deveta.

Primorca bosta sedaj nadaljevala s pripravami na septembrsko svetovno prvenstvo. "V načrtu imava skupne priprave v Bratislavi prihodnji teden, sicer pa se bova pripravljala doma. Že v začetku septembra odhajamo v Ameriko," je načrte še razkril Taljat.

Kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj sta svetovni pokal končali z nekoliko skromnejšim izkupičkom. Obe sta na progi naredili kar nekaj napak in zaostali za svojimi željami in predvsem sposobnostmi. Kragljeva je preizkušnjo v Augsburgu končala na 15. mestu. Tri mesta za Kragljevo pa je tekmo končala Eva Terčelj, ki je imela veliko težav s kazenskimi sekundami. Nabrala jih je kar deset.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je zmagala Avstrijka Corinna Kuhnle, druga je bila Slovakinja Jana Dukatova, tretja pa Nemka Ricarda Funk. Urša Kragelj je bila šesta, Eva Terčelj pa 14.

Pred tekmovalci je zdaj enomesečni tekmovalni premor, 17. septembra pa se bo v ameriškem Deer Valleyju začelo člansko svetovno prvenstvo, ki bo trajalo do 21. septembra.