Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
17.08.2014 12:56:00
Deli članek:

Senzacija: Kurek brez svetovnega prvenstva

Arsen Perić

Poljaki ne skrivajo svojih visokih ambicij pred začetkom domačega svetovnega prvenstva, selektor Stephane Antiga pa je danes objavil seznam 14 igralcev, na katere računa. Med njimi ni Bartosza Kureka.

Antiga je z izbiro igralcev med polsjkimi ljubitelji odbojke poskrbel za pravi mali šok, ko je objavil seznam tistih štirinajstih igralcev, ki bodo igrali na svetovnem prvenstvu, med njimi pa ne bo Kureka.  Glede na širši seznam je bilo pričakovati, da bo odpadel Mariusz Mika, ki je bil v kvalifikacijah za EP v Ljubljani naknadno vpoklican in ni veliko igral, a Francoz na klopi Poljakov si je privoščil drzno potezo in Kureku odvzel sanje o nastopu na domačem svetovnem prvenstvu. Na Poljskem je odločitev dvignila ogromno prahu, na pravo selektorjevo pojasnilo pa še čakajo. 

Poljaki se te dni z Bolgari, Kitajci in Rusi merijo na pripravljalnem turnirju v Krakovu, ki so ga včeraj začeli s tesnim porazom 2:3 proti Bolgariji. Veliko bolj zaskrbljujoča pa je za selektorja v tem trenutku poškodba prvega korektorja Mariusza Wlazlyja, ki si je med tekmo zvil gleženj. Čeprav naj bi bil nared za začetek prvenstva (30. avgust), pa je v pripravljenosti Gregory Bociek, prvi korektor pa bi bil v tem primeru Dawid Konarski, član Asseco Resovie, ki bo v ligi prvakov ena od treh nasprotnic ACH Volleyja. 

Reprezentanca Poljske na SP (30. avgust - 21. september)

Organizatorja igre: Fabian Drzyzga, Pawel Zagumny
Korektorja: Dawid Konarski, Mariusz Wlazly*
Sprejemalci: Rafał Buszek, Michal Kubiak, Mateusz Mika, Michal Winiarski
Blokerji: Karol Klos, Marcin Moždžonek, Piotr Nowakowski, Andrzej Wrona
Prosta igralca: Krzysztof Ignaczak, Pawel Zatorski