Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/vu
STA/vu
16.08.2014 20:18:33
Deli članek:

Prvi dan brez finala

Arsen Perić

Nihče izmed slovenskih slalomistov na divjih vodah se prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v Augsburgu ni uspel uvrstiti v finale.

Še najbližji temu je bil kajakaš Martin Albreht, ki je osvojil 12. mesto, kanuistka Alja Kozorog je bila 15.,  kanuist Luka Božič pa je bil 17. 

"Vožnja mi je uspela dobro, za razliko od kvalifikacij sem precej več tvegal. Pridobival sem na pomembnih delih, nikjer nisem izgubil preveč časa, razen na 'cikcaku', kjer bi moral popraviti še nekaj stvari," je dejal Albreht, ki je bil najprej uvrščen na 11. mesto, po številnih pritožbah, ki so jih vložile različne ekipe, pa je nazadoval na 12. mesto. Zmagal je nemški kajakaš Sebastian Schubert, drugi je bil Britanec Joseph Clarke, tretji pa Francoz Mathieu Biazizzo.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Albreht zasedel deseto mesto, Simon Brus je bil 29., Janoš Peterlin 41., Peter Kauzer z le enim nastopom pred poškodbo 84., Martin Srabotnik 100., Vid Kuder Marušič pa 106. Zmagal je Nemec Schubert.

POVSEM RAZOČARAL SAVŠEK
Kanuisti so svoje delo opravili še slabše od kajakašev. Benjamin Savšek, ki je bil v skupnem seštevku pred to tekmo na 2. mestu, je odpeljal katastrofalno in s šestimi kazenskimi sekundami zasedel samo 29. mesto, s čimer je splavala po vodi lepa priložnost za visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Najboljši Slovenec je bil torej Božič na 17. mestu, Anže Berčič je bil 22. Zmagal je Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Britanec David Florence, tretji pa Slovak Matej Benuš. V skupnem seštevku svetovnega pokala se je veselil Slovak Michal Martikan, drugi je bil Florence, tretji pa Benuš. Savšek je z drugega zdrsnil na peto mesto, Berčič je bil osmi, Božič 16., Jure Lenarčič, ki je nastopil le na tekmi v Španiji, pa 37.

KOZOROGOVA JE LAHKO ZADOVOLJNA
S prikazanim v današnjem polfinalu je lahko kar zadovoljna le mlada kanuistka Kozorogova, ki ji sicer ni uspela tako lepa vožnja kot v petkovih kvalifikacijah, a je s 15. mestom vseeno zabeležila lep rezultat v svetovnem pokalu. Z veliko prednostjo šestih sekund si je zlato priveslala Britanka Mallory Franklin, druga je bila Avstralka Rosalyn Lawrence, tretja pa Čehinja Katerina Hoškova. Te tri tekmovalke so bile tudi najboljše v letošnji sezoni svetovnega pokala. Zmagala je Čehinja pred Avstralko in Britanko. Alja Kozorog je bila 23., Nina Bizjak pa 33.

V nedeljo sledijo še preizkušnje kajakašic in dvojcev. V polfinalu bodo veslali kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu.