nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA/au
STA/au
0 16.08.2014 19:34:47

Kozmus: Cilj ostajajo OI v Riu

Jz
Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus ni uspel osvojiti medalje na evropskem prvenstvu v atletiki. Pri metu kladiva je tekmovanje končal na šestem mestu, zato je bil razumljivo malce razočaran.
"Na ogrevanju sem kladivo vrgel v mrežo, zato sem se odločil, da bom imel v prvem metu počasnejši vhod. V prvi seriji sem kljub manjši hitrosti dosegel dobro daljavo. Potem sem skušal dodajati hitrost, vendar mi ni steklo in se mi je pri tem podrl tehnični model meta. Poskušal sem izboljševati posamezne prvine, vendar neuspešno. Mogoče sem preveč hotel že s startom tekme. Vedel sem sicer, da se bom moral tekme tako lotiti, vendar nisem bil sposoben uresničiti izboljšanja izida," je o svojih težavah spregovoril Kozmus. 

CILJA NISEM IZPOLNIL

Štiriintridesetletnemu Brežičanu je po treh metih kazalo zelo dobro, bil je na tretjem mestu, a kot na dlani je bilo, da bi moral svojemu dosežku še nekaj dodati, če bi želel ostati v igri za medaljo. "Vedel sem, da bo še kdo napravil dober izid. Litvinov se je izkazal, izstopala sta Pars in Fajdek. Že po prvem metu sem bil prepričan, da bo šlo, mogoče tudi po drugem, nato pa se je podrlo. Še vedno sem skušal izboljšati svoj najboljši met. Hudo nisem razočaran, vendar cilja nisem izpolnil. Zelo sem bil oddaljen od medalje, bom pa delal naprej. Imel sem tehnično napako pri vhodu v met, mogoče pa sem bil tudi na prenizki fizični ravni glede na tekmece. Moram bom dvigniti fizično moč," je dejal slovenski šampion. 

Za konec se je nekdanji olimpijski in svetovni prvak ozrl v prihodnost: "Moj cilj ostajalo olimpijske igre v Braziliji leta 2016. Bom pa počasi stopnjeval. Zaradi poškodbe hrbta, ki me je ovirala v pripravah, sem letos izpuščal vaje in počepe. Zelo postopoma se bom lotil dela, da ne bi ponovno napravil napake in se poškodoval. Že naslednje leto bo jasno, ali se lahko priključim najboljšim. Prepričan sem, da sem tega še sposoben, vendar bo potrebno trdo delo. Načina dela pa na 'stara' leta ne bom spreminjal. To je moje mnenje, bom pa moral dvigniti vse parametre, ki so pomembni za uspešne nastope na najvišji ravni."

Članki iz rubrike