Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/au
STA/au
16.08.2014 17:34:58
Deli članek:

Kozmus končal kot šesti

Reuters

Najboljši slovenski atlet Primož Kozmus, ki je odkrito napadal medaljo na evropskem prvenstvu v atletiki, je v metu kladiva na koncu končal na šestem mestu, naslov je ubranil Madžar Krisztian Pars.

Štiriintridesetletni slovenski atlet je tekmovanje začel dobro, v prvi seriji je vrgel 77,45 metra, kar je bilo celo centimeter več kot od njegovega izida sezone, več od njega je vrgel le Pars (78,11), tretji je bil Rus Litvinov (77,33).

V drugi seriji je Kozmus svoj dosežek še malce popravil, vrgel je 77,46 metra, vodstvo pa je prevzel Poljak Fajdek, ki je kladivo zalučal 78,45 metra daleč. Tretji met Kozmusa je bil veliko slabši od prvih dveh, vrgel je le 75,46 metra, vodstvo pa je s fantastičnim dosežkom znova prevzel Pars, ki je vrgel 82,16 metra. 

Po polovici tekmovanja je bil Kozmus na tretjem mestu, toda jasno je bilo, da bo moral za osvojitev odličja še nekoliko dodati k svojemu dosežku. V četrti seriji nihče od vodilnih tekmovalcev ni izboljšal svojega dosežka, Kozmus je ostal brez veljavnega meta, toda pred zadnjima dvema metoma je ostal na tretjem mestu. Nato pa je v peti seriji Slovenec padel na peto mesto. Prehitela sta ga Belorus Krivicki z 78,05 centimetrov in Rus Litvinov, ki se je z dosežkom 79,35 metra povzpel celo do drugega mesta, a ga je na tretje takoj izrinil Poljak Fajdek, ki je kladivo zalučal preko 82 metrov (82,05). 

Tudi zadnji met Kozmusu ni uspel, znova je bil neveljaven, tako da je tekmo končal na šestem mestu, saj ga je prehitel tudi Poljak Ziolkowski z metom 78,41 metra. Vrstni red na odru za zmagovalce se več ni spremenil, bron je osvojil Litvinov, srebro Fajdek, zlato pa Pars, ki je v zadnjem metu še nekoliko popravil svoj dosežek in vrgel 82,69 metra.